25 augustus 2019 Mosselfeest

De opbrengst van het derde Rotary Mosselfeest is zondag 25 augustus geschonken aan JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht. Liefst 250 gasten bevolkten die dag de zonovergoten historische stadstuin tussen Tongerlohuys en De Kring. 

Speciale gasten waren vertegenwoordigers van zes Roosendaalse basisscholen en van JOGG. Zij dragen zorg voor een goede besteding van de opbrengst. Op de scholen komen tappunten voor schoon drinkwater, zodat er permanent een gezonder alternatief voor handen is dan suikerhoudende dranken. Hiermee maken we water drinken weer leuk en gewoon met als uiteindelijke doel het terugdringen van overgewicht. De betrokken scholen zijn KPO basisscholen Joseph, De Watermolen, OBS De Wending, De Klimroos, ODBS De Wingerd en OMBS ZieZo.

Meike van Wezel van JOGG verwoordde de samenwerking tussen Rotary en haar organisatie als volgt: “Prachtig dat de Rotary onze aanpak op deze manier wilt ondersteunen en dat ze met hun milieuvriendelijkere aanpak van het mosselfeest zelf ook het goede voorbeeld geven. Dit is een hele grote stap naar een gezondere leefomgeving. Ik ben de leden van de Rotary erg dankbaar voor hun bijdrage en betrokkenheid. Fijn dat er zo’n groot netwerk wordt ingezet om samen mooie dingen te realiseren.”