25 augustus 2019 Mosselfeest

Koken, eten en genieten voor het goede doel! In de sfeervol aangeklede voormalige pastorietuin tussen theater De Kring en het Tongerlohuys bereidt het kookteam van Rotaryclub Roosendaal op 25 augustus weer honderden kilo’s glanzende Zeeuwse mosselen, begeleid door salades, sauzen en verse frites. Iedereen is welkom, de verkoop van de mosselbonnen is inmiddels gestart voor deze 3e editie van ROtary over de Tong!

De gasten kunnen ook genieten van oesters. En omdat schelpdieren nu eenmaal (net als vis) moeten zwemmen, is er in het beste theatercafé van Nederland een rijk drankenassortiment voorhanden. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met bezoekers die de voorkeur geven aan vlees.

Schelpdieren staan te boek als uitermate gezond. Mooi is het dan ook dat de opbrengst van ROtary over de Tong ten goede komt aan het Roosendaalse project JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht. JOGG probeert de leefomgeving van kinderen – vooral in achterstandswijken – gezonder te maken. Eén op de zes kinderen in Roosendaal heeft overgewicht. Door het stimuleren van water drinken, groenten en fruit eten en meer bewegen in een gezonde omgeving, wil JOGG de jongeren helpen hun gewicht omlaag te brengen.

Waren de eerdere edities van het mosselfeest een succes en snel uitverkocht, dit jaar zullen nog meer gasten kunnen genieten van een culinair festijn in deze historische stadstuin. Ideaal voor een genoeglijk samenzijn met familieleden, vrienden of collega’s. Op het aanpalende Tongerloplein kan men dan ook nog eens genieten van de muziek van Plein 7 Recover.

De tuindeuren zwaaien open om 16.00 uur en om 20.00 uur wordt de laatste mossel uitgeserveerd.

Wees er snel bij want de ervaring heeft geleerd dat het hard kan gaan met de voorverkoop, kaarten zijn te bestellen via De Kring (via www.dekringroosendaal.nl/programma/rotary-over-de-tong-rotary-roosendaal/ of via Rotarymosselfeest@gmail.com.

Rotaryclub Roosendaal is met ruim veertig leden een van de grootste serviceclubs in Roosendaal. De servicegedachte uit zich onder meer in de organisatie van de beroepenervaringsavond voor middelbare scholieren, de manifestatie Wandelen voor Water voor watervoorzieningen in de Derde Wereld, en schenkingen aan grote en kleine initiatieven in Roosendaal, maar ook elders.