22 maart 2018 Wandelen voor Water

Wandelen voor Water

Wandelen voor water is een sponsoractie van Rotaryclub Roosendaal in samenwerking met Amref Flying Doctors. Het goede doel is een waterproject in Ethiopië, waar 43 miljoen mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater.

Kinderen van groep 7 en 8 van drie Roosendaalse basisscholen hebben op 22 maart 2018 een afstand van ongeveer zes kilometer afgelegd. De wandeltocht vond plaats onder begeleiding van vrijwilligers. De kinderen van de Jeroen Boschschool, de Lavoor en de Heiberg waren dit jaar bereid om zich in te zetten voor de sponsoractie van Wandelen voor Water. Hoe gaat dit in zijn werk? Eerst gaan de kinderen bijdragen inzamelen bij familie, kennissen of buren. Die sponsoren dan de zes kilometer lange wandeltocht die de kinderen maken met een rugzak met zes liter water. In Ethiopië dragen kinderen dagelijks een grote waterlast over forse afstanden.

Begin maart worden gastlessen gegeven door vrijwilligers van Rotary. Met een vragenspel wordt aan kinderen duidelijk gemaakt wat water voor ons betekent en hoeveel water wij gebruiken. In Ethiopië beschikken mensen over weinig water, dat vaak ook nog eens vervuild is. Met het opgehaalde geld kan Amref ervoor zorgen dat er waterputten worden geslagen en verdeelpunten gecreëerd. Amref leert mensen daar om te gaan met hygiëne. Het wordt kinderen duidelijk hoe groot het verschil is. Namelijk de overdaad aan water in Nederland tegenover het schrijnende tekort in Ethiopië.

Wandelen voor Water leert over watergebruik, zorgt voor geld voor een waterproject en laat kinderen bewegen voor het goede doel. Dit jaar was de opbrengst maar liefst 10.000,00 euro! Een absoluut record! Dank aan alle kinderen en vrijwilligers!

======================================================================

Een mooie impressie van de afgelopen editie: