© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

5 Juni 2019 Golftrofee

4500 euro voor een Tovertafel

De bezoekers van logeerhuis en dagcentrum ‘t Palet van SDW in Roosendaal kunnen hun fantasie de vrije loop laten met een tovertafel die kan worden aangeschaft door een schenking van Rotaryclub Roosendaal.

Woensdag 5 juni overhandigde Rotaryvoorzitter Frederique Assink een bedrag van 4.500 euro aan vertegenwoordigers van de Stichting Dag- en Woonvoorzieningen. Deze in Roosendaal gevestigde instelling ondersteunt mensen met een beperking of een ontwikkelingsachterstand.

Het bedrag is de opbrengst van de strijd om de Rotary Golftrofee, een jaarlijks evenement voor een steeds wisselend goed doel op de golfbaan in Wouwse Plantage. Dit jaar werd daarbij tevens een clinic verzorgd voor aankomende golfers, een activiteit die veel belangstelling trok.

De tovertafel is een vrolijke zorginnovatie die de SDW-cliënten uitnodigt tot fysieke activiteit en sociale interactie. De tafel biedt aan een gevarieerde doelgroep vele mogelijkheden in diverse spelsituaties. Iedereen heeft het recht om te spelen en het spelen verhoogt de interactie. De Tovertafel is geschikt voor mensen met dementie of een meervoudige handicap. De Tovertafel biedt meerdere spelniveaus waardoor deze toegankelijk is voor heel veel cliënten.

Rotaryclub Roosendaal is met ruim veertig leden een van de grootste serviceclubs in Roosendaal. De servicegedachte uit zich onder meer in de organisatie van de beroepenervaringsavond voor middelbare scholieren, de manifestatie Wandelen voor Water voor watervoorzieningen in de Derde Wereld, en schenkingen aan grote en kleine initiatieven in Roosendaal, maar ook elders. Op 25 augustus organiseert Rotaryclub Roosendaal in de tuin van het Tongerlohuys/schouwburg De Kring haar jaarlijkse mosselfestijn. De opbrengst daarvan is dit jaar bestemd naar JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht. Deze organisatie zet watertappunten bij basisscholen om overmatig frisdrankgebruik tegen te gaan. Mosselbonnen zijn te bestellen via Rotarymosselfeest@gmail.com. Zie ook www.dekringroosendaal.nl/programma/rotary-over-de-tong-rotary-roosendaal/