20 Maart 2019 Wandelen voor Water

Wandelen voor Water

Scholieren trekken zich schrijnend tekort in Ethiopië aan

Wie wel eens in Afrika heeft gereisd kent de beelden: groepen mensen, vaak kinderen, die met emmers en jerrycans water hele afstanden afleggen. Bij ons in Nederland komt water tot aan de keukenkraan, de wc en de douche. Maar in minder ontwikkelde landen is de watervoorziening vaak heel problematisch. De Roosendaalse schooljeugd doet daar op 20 maart wat aan.

Wereldwijd hebben meer dan 660 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater. De landelijke actie Wandelen voor Water zamelt geld in om daar verandering in te brengen. Op tal van plaatsen gaan kinderen op pad voor een sponsorloop van zes kilometer met zes kilo water op hun rug. De opbrengst is dit jaar bestemd voor waterprojecten in Ethiopië.

De Rotaryclubs in Roosendaal stellen samen met atletiekvereniging Thor zevende- en achtstegroepers van de basisscholen De Rietgoor, Kroevendonk en De Linde (in Nispen) in staat hun steentje bij te dragen aan Wandelen voor Water. Om 9 uur geeft wethouder Klaar Koenraad op sportpark Vierhoeven het startsein voor een wandeling door de prachtige omgeving. Tegelijk wandelen de kinderen van de groepen één tot en met zes van De Linde in de omgeving van Nispen voor hetzelfde doel. De Roosendaalse leerlingen zijn voorafgaande aan de wandeltocht actief met het zoeken van sponsoren onder familie, kennissen of buren.

De actie wordt gesteund door Aqua for All (https://aquaforall.org ) en de opbrengst gaat naar de internationale hulporganisatie Amreff Flying Doctors (https://www.amref.nl/home) die waterprojecten in tal van Derde-Wereldlanden coördineert. Amref leert de mensen daar ook om te gaan met hygiëne. Wandelen voor Water slaat dus drie vliegen in één klap: de kinderen leren over watergebruik, ze bewegen voor het goede doel en de actie genereert geld voor een waterproject.