© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Groepsverblijf De Vliehorst op de schop

Bron: Leeuwarder Courant | 23/11/2021

Groepsverblijf De Vliehorst gaat op de schop na een haastaanvraag bij het Rijk. Dat zei wethouder Dick Visser van Vlieland tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag 22 november. Naast een groepsverblijf, moet de locatie in de toekomst onderdak bieden aan ongeveer 25 studenten in de horeca.

Het geld komt uit de zogeheten regiodeal-pot vanuit het rijk. Volgens wethouder Visser had de aanvraag voor nieuwbouw of renovatie haast. Dit omdat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) nog tijdens haar regeerperiode 'een geste' zou willen doen.

De raad was daarom niet bij de besluitvorming betrokken. "Er was eigenlijk geen tijd meer om te kijken wat we nog meer konden bedenken.”

Naschrift coördinatie Rotary Vlielandkamp:
Omdat er op Vlieland geruchten circuleerden dat er iets zou gaan gebeuren met de Vliehorst, hielden de coördinatoren van het Rotary Vlielandkamp de ontwikkelingen scherp in de gaten en hadden ze drie dagen voor de raadsvergadering nog telefonisch contact met wethouder Visser. Die vertelde ons toen dat er bij de gemeente niets concreets bekend was en dat er sinds april niet meer over was gesproken. Politieke wegen zijn nog altijd ondoorgrondelijk...