© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Vlielandkamp verhuist naar Schiermonnikoog

Frits Boddeman | 24/10/2022

Na 49 jaar Rotary Vlielandkamp op - hoe kan het anders, het eiland Vlieland - verhuist het kamp in 2023 naar Schiermonnikoog en gaat daar verder onder de naam Rotary Kinderkamp.

Het kamp bezorgt kwetsbare kinderen die niet met vakantie kunnen, bijvoorbeeld als gevolg van financiële nood of door bijzondere gezinsomstandigheden, een onvergetelijke week op het eiland Schiermonnikoog.

Net als op Vlieland, zullen jaarlijks twee kampen voor ieder 40 kinderen worden georganiseerd in het tijdvak eind juli tot half augustus. Gezien de vele voorbereidingen en afstemmingen die de verhuizing met zich meebrengt, zullen we in 2023 om te beginnen eerst één kamp organiseren en wel van zaterdag 29 juli t/m zaterdag 5 augustus

De mogelijkheid om voor dit kamp kinderen via de website aan te melden start vanaf 1 februari 2023. Bij aanmelding dienen alle gegevens van het kind bekend te zijn, zodat men die in een webformulier op onze website kan invullen. Binnen maximaal vier weken na de aanmelding krijgt men bericht of het kind mee kan. 

Ten opzichte van de voorwaarden bij het voormalige Vlielandkamp, zijn er de volgende belangrijke wijzigingen:

  • De mogelijkheid tot vooraanmelden komt te vervallen;
  • De leeftijdsgrens is van 9 t/m 11 jaar (op 1 augustus 2023) i.p.v. 8 t/m 10 jaar;
  • De kinderen moeten zelfstandig kunnen fietsen;
  • Het hebben van een zwemdiploma wordt aanbevolen! Er is een limiet aan deelnemers zonder diploma. 

Met deze wijzigingen in het achterhoofd kunnen Rotaryclubs dus nu al kinderen gaan zoeken om die op 1 februari 2023 snel te kunnen aanmelden! Niet onbelangrijk, want plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding en VOL=VOL. 

Rotaryclubs kunnen ieder maximaal 2 kinderen aanmelden. Ze betalen daarvoor €500,- per kind als bijdrage in de kosten. Leden van de clubs brengen zelf de kinderen van huis naar de boot in Lauwersoog en halen ze na het kamp weer op. Voor de selectie van kinderen zoeken clubs vaak contact met maatschappelijke instanties in hun omgeving, zoals o.a. Jeugdzorg, Stichting Leergeld, Humanitas, Leger des Heils, voedselbanken en scholen.