© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Kinderkamp 2023 in recordtijd vol

Frits Boddeman | 25/02/2023

Veel sneller dan verwacht stroomden de aanmeldingen voor het kamp binnen. Dit ondanks het feit dat de aanmeldprocedure - zoals uitgebreid aangekondigd - anders verliep dan voorheen.

Voor de oudgedienden: verdwenen is het zogenaamde vooraanmelden. Vanaf de startdatum 1 februari dient direct de definitieve aanmelding te worden gedaan. Met daarbij de waarschuwing VOL is VOL. De nieuwe procedure werkt sneller, is voor iedereen duidelijk en heeft als bijkomend voordeel dat we eerder uitsluitsel kunnen geven over het wel of niet kunnen plaatsen van aangemelde kinderen.

Diezelfde oudgedienden moeten misschien nog wel even wennen aan het feit dat het spotten van potentiële kandidaatjes niet vroeg genoeg kan beginnen. Het vinden van kinderen, het gesprek met ouders/verzorgers en het met hen invullen van het zogenaamde verzamelformulier voor aanmelden kan maar het beste vóór 1 februari zijn gebeurd. En dan op of in ieder geval zo snel mogelijk na 1 februari nog even het webformulier op de site invullen en de ‘job is done’. 

De stroom van aanmeldingen toont dat het kamp na ruim 50 jaar nog steeds in de belangstelling staat en in een maatschappelijke behoefte voorziet. Geweldig dat dit langstlopende Rotary jeugdproject, na het noodgedwongen vertrek van het eiland Vlieland, op Schiermonnikoog kan worden voortgezet!