© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

projecten-rcrd.docx

Projecten RC Rotterdam-Delfshaven

Onze club organiseert en/of is betrokken bij een aantal maatschappelijke projecten.

Sophia Delfshaven Rally

Deze jaarlijkse rally met fraaie sportwagens vindt meestal plaats op een zaterdag in juni. Patiëntjes van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, vergezeld door broertjes en zusjes, maken een toertocht in de regio. Met vaak een tussenstop bij de Van Ghent-kazerne wordt de tocht afgesloten met een uitbundige lunch voor alle betrokkenen in The Harbour Club in het park bij de Euromast. Door bijdragen van de deelnemende chauffeurs en andere sponsors wordt een fors bedrag gegenereerd (ca 30.000 euro) dat ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek door het Sophia Kinderziekenhuis en deels aan de IMC-weekendschool.

IMC-weekendschool Delfshaven

De weekendschool ( www.imcweekendschool.nl ) biedt nieuwsgierige kinderen van groep 7 en 8 en brugklas uit Delfshaven aanvullend onderwijs aanvullende mogelijkheden voor talentontwikkeling. Naast financiële ondersteuning dragen individuele clubleden bij als begeleider en docent.

Taaltrip Delfshaven

Dit initiatief van JINC beoogt kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op speelse wijze een boost in hun kennis van de Nederlandse taal te geven door Taaltrips te organiseren. In navolging van de Taaltrip Rotterdam Centrum wordt in 2020 de Taaltrip Delfshaven gelanceerd.

Job-Rotary

Voor werkzoekende 40-plussers is het vinden van een nieuwe baan vaak een forse klus. Job-Rotary begeleidt en steunt oudere werkzoekenden op weg naar nieuw werk. Rotaryleden die mentor zijn zetten belangeloos hun kennis, ervaring en contacten in. Selectie van kandidaten vindt plaats door het UWV.

IHE Delft scholarships

Onze club heeft zich aangesloten bij het strategische partnership van Rotary met IHE-Delft waarbij studenten uit ontwikkelingslanden een 18 maands scholarship “Watermanagement and Sanitation”kunnen volgen.