Onze projecten

Projecten

Onze leden staan middenin de samenleving en ieder lid zet zich daarvoor in op zijn of haar eigen manier. De een ondersteunt een kindertheater, een ander bedenkt een creatieve aanpak voor een schone leefomgeving, en de derde helpt bij ‘Dress for Success’. En iedereen helpt elkaar met eigen expertise en een eigen netwerk. Actief en ondernemend, met voortdurend nieuwe plannen en nieuwe activiteiten.

Speciale sponsoractie 2019

Zondag 3 November 2019 viert Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag haar 25ste verjaardag en dat willen we vieren met een onvergetelijke dag voor 30 kinderen uit Rotterdam-Zuid. Kinderen tussen 8 en 12 jaar, van wie de ouders het niet breed hebben, willen wij op die dag een steuntje in de rug geven. Daarvoor nemen wij hen mee naar Circus Rotjeknor op Rotterdam Katendrecht. Zij gaan met elkaar een voorstelling instuderen. Daardoor leren zij zelfstandig nieuwe vaardigheden en ze leren samenwerken, doorzetten, “bouwen op elkaar”, soms zelfs letterlijk.

Als club bezorgen wij 30 kinderen een onvergetelijke dag. Daarnaast streven wij ernaar de ontwikkeling van deze kinderen te kunnen voortzetten door ze allemaal een jaar lang circuslessen te geven. Om dit mogelijk te maken zijn wij op zoek naar sponsoren.

Voor meer informatie: zie Circus Rotjeknor

Sommige zaken vragen om blijvende aandacht, daarvoor hebben wij onze vaste projecten:

De IMC Weekendschool

De IMC Weekendschool motiveert kinderen uit achterstandswijken voor een carrière. Op de IMC Weekendschool vertellen mensen uit de praktijk over hun werk, om op die manier de kinderen enthousiast te maken voor een maatschappelijke carrière. Enkele leden van onze club doen dit ook. Theater Rotterdam geeft jaarlijks een familievoorstelling ter ondersteuning van deze school. Onze club verkoopt hiervoor kaartjes.

De Voedselbank

Een aanzienlijk deel van de Rotterdammers leeft onder de armoedegrens, en veel van hen zijn afhankelijk van de voedselbank. Een keer per 2 jaar worden deze mensen verwend als gasten tijdens het Laurentiusdiner. Zij krijgen dan een uitgebreid diner en worden onthaald als vip. Leden van onze club helpen in de bediening.

Wijnproeverij

Eén keer per jaar in oktober organiseert onze club een proeverij van Oostenrijkse wijnen. In onderling overleg kiezen de leden een goed doel en de opbrengst van de proeverij komt ten goede aan dit doel.

Polio

Alle Rotaryclubs zetten zich wereldwijd in voor een gemeenschappelijk doel: Help polio de wereld uit!

Laatste nieuws

Lees het laatste nieuws over al onze activiteiten en projecten in nieuwsberichten.