10e Schager Slotgrachtconcert op weer een groot succes

28 augustus

Voor de 10e keer werd zondagavond 28 augustus in de gracht voor Slot Schagen het Schager Slotgrachtconcert plaats.

Om 19.30 uur startte het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest o.l.v. dirigent Lieuwe de Jong het voor programma. Het orkest liet verschillende muziekstijlen horen waaruit stukken uit Musicals zoals Soldaat van Oranje en I dreamed a dream uit les Miserable. Prachtig dat Noord-Holland zoveel jonge fanfare muzikanten heeft, die met hun deelname aan het NHJFO hun eigen orkest kunnen stimuleren en motiveren.

Om 20.00 uur werd de officiële opening verricht door de voorzitter van de Rotary Club Schagen Erik Jan Repko en wethouder Jan Steven van Dijk.

Hierna was weer het podium voor het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest waarbij voor de Toccata in D mineur van Johan Sebastian Bach voor een spetterend vervolg zorgde.

Het programma werd vervolgd met The Atlantic Trio en Friends en Maarten Koningsberger. Zij brachten in wisselende bezetting diverse stukken en liederen ten gehore van Schubert, Beethoven, Dvorak, Beckand, Ravel en Copland. Dit alles met uistekende luchtige inleidingen van Maarten Koningsberger.

Uiteraard werd het concert weer gezamenlijk afgesloten met “We”ll meet again”van Vera Lynn

Schagen TV heeft opnames gemaakt van het geheel. U kunt ze hier in twee delen terugkijken.

Deel 1 https://youtu.be/bV7-3f_o-KY

Deel 2 https://youtu.be/7SDmPWjoT50

Bekijk het programma: http://www.rotary.nl/schagen/Slotgrachtconcert/Slotgrachtconcert%202016/programma-slotgracht-concert-2016.pdf

Uiteraard is ook deze editie van het Schager Slotgrachtconcert mede mogelijk gemaakt door alle sponsoren: