NL Doet 2014 terugblik: Rotary Schagen in touw op Zorgboerderij Blij op de Boerderij

NL Doet 22 maart 2014. Rotary Schagen in touw op Zorgboerderij Blij op de Boerderij.

Op 21 en 22 maart 2014 staken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Op zaterdag 22 maart 2014 waren de leden van Rotary Club Schagen ook in touw.

Samen aan de slag

Dit jaar was er gekozen voor zorgboerderij “Blij op de Boerderij”in ’t Zand van Diana en Jos Sprenkeling op de Keinsmerweg 88 A in ’t Zand. Hier is hard gewerkt. Zo werden met vereende krachten (en een kraan) de reclameborden opgezet. Er werden allerlei windschermen in de pluktuin geplaatst en de schuur werd geschilderd. Er was een grote groep van Rotarians vertegenwoordigd die meestal hele andere bezigheden hebben. Maar onder het motto samen sta je sterk is er een heleboel werk verzet.

Natuurlijk is zo’n dag ook erg gezellig. Goed voor de onderlinge sfeer en ook de inwendige mens werd goed verzorgd door de medewerkers van de Zorgboerderij “Blij op de Boerderij”.


Over Rotary Schagen

Rotary Schagen is een service club van 39 leden. De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het netwerk van Rotary International. Rotary is zeker geen geheime organisatie waarbij sigaren rokende grijze mannen praten over wereldverbetering. Rotary is een weerspiegeling van onze maatschappij, waarbij mannen, vrouwen, jong of oud, zich inzetten voor de maatschappij zowel internationaal, regionaal als lokaal. Rotary Club Schagen doet dat in Schagen en omgeving door het initiëren en stimuleren van diverse projecten. Het Water voor Water project is een voorbeeld maar daarnaast kent u ons wellicht van het Slotgracht concert, de Cornelis Bokroute en het Straatgolf toernooi.

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds.

Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds. Het geld komt o.a. van de Nationale Postcode Loterij, van De Lotto en uit giften en legaten.

Meer weten?

Voor meer informatie:

www.rotary.nl/schagen

www.blij-op-de-boerderij.nl

www.NLdoet.nl

Hierbij enkele foto’s er werd zo hard gewerkt dat er alleen maar foto’s tijdens de pauze zijn gemaakt.