NLdoet 2014: Rotary Schagen actief bij Zorgboerderij “Blij op de Boerderij”

NLdoet 2014: Rotary Schagen actief bij Zorgboerderij “Blij op de Boerderij”

Op 21 en 22 maart 2014 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Op zaterdag 22 maart 2014 zijn de leden van Rotary Club Schagen ook in touw.

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al 310.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet, een recordaantal. Rotary Schagen heeft toen in Schagen meegeholpen om een aantal klussen op te knappen op de kinderboerderij Kibo in Schagen. Het verslag daarvan kunt u hier vinden. http://www.rotary.nl/schagen/Nieuws/NederlandDoetkinderboerderij16mrt.2013/

Samen aan de slag

Dit jaar is er gekozen voor zorgboerderij “Blij op de Boerderij”in ’t Zand van Diana en Jos Sprenkeling op de Keinsmerweg 88 A in ’t Zabd. Hier zal er gewerkt gaan worden aan het opzetten van de theetuin, het onderhoud van de pluktuin en het erf. De volledige omschrijving van de klus die wij gaan aanpakken is hier te vinden. http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=6387804

Over Rotary Schagen

Rotary Schagen is een service club van 39 leden. De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het netwerk van Rotary International. Rotary is zeker geen geheime organisatie waarbij sigaren rokende grijze mannen praten over wereldverbetering. Rotary is een weerspiegeling van onze maatschappij, waarbij mannen, vrouwen, jong of oud, zich inzetten voor de maatschappij zowel internationaal, regionaal als lokaal. Rotary Club Schagen doet dat in Schagen en omgeving door het initiëren en stimuleren van diverse projecten. Het Water voor Water project is een voorbeeld maar daarnaast kent u ons wellicht van het Slotgracht concert, de Cornelis Bokroute en het Straatgolf toernooi.

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds.

Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds. Het geld komt o.a. van de Nationale Postcode Loterij, van De Lotto en uit giften en legaten.

Meer weten?

Voor meer informatie:

www.rotary.nl/schagen

www.blij-op-de-boerderij.nl

www.NLdoet.nl