Rotary Schagen ontvangt zusterclub Tewkesbury

Rotary Schagen ontvangt zusterclub Tewkesbury.

Van 26 september tot en met 29 september 2013 ontvangt Rotary Club Schagen haar “zusterclub” Tewkesbury. Eén van de onderdelen van Rotary is International Service: De bevordering van een beter begrip, goodwill en vrede tussen volkeren en culturen door betrokkenheid te tonen met mensen uit andere landen.

Wij geven dat o.a. vorm door de Internationale contacten met onze zusterclub Tewkesbury uit Engeland. Rotary Schagen ontvangt dit maal 5 echtparen vanuit deze club. Zij worden ondergebracht bij Rotarians van Rotary Club Schagen en er wordt een bijzonder programma voor hen georganiseerd.

De ontvangst zal zijn op donderdag 26 september tijdens de wekelijkse Rotary bijeenkomst.

Vrijdag 27 september staat een bezoek aan Amsterdam met een stadwandeling en een bezoek aan het vernieuwde Rijksmuseum op het programma. ’s Avonds worden er zogenaamde “Homedinners” georganiseerd. Er wordt thuis een maaltijd bereid waarbij de Engelse gasten en hun Nederlandse gastgezinnen aanschuiven voor een gezellige avond.

Zaterdag 28 september vindt er een bezoek plaats aan Alkmaar met het biermuseum, het Beatles museum en een rondvaart. In de avond wordt er een grote feestavond gehouden voor de Engelse gasten en alle leden van Rotary club Schagen. De avond heeft natuurlijk een Hollands Thema.

Zondag 29 september vindt de afscheidsbijeenkomst plaats bij de voorzitter en vertrekken de Engelse gasten weer huiswaarts.

Een bijzonder inspirerend, gezellig en internationaal weekend voor de Rotary Club Schagen.