Rotary Schagen overhandigt cheque study4girls

Rotary Schagen overhandigt opbrengst Water voor Water aan Study4GirlsGambia

Onlangs heeft Rotary Schagen het Water voor Water project afgesloten. Tijdens dit project werden waterflesjes onder het mom “Water voor Water” verkocht op o.a. het Groene Stadsfestival in Schagen en aan diverse bedrijven en particulieren.

De flesjes water werden beschikbaar gesteld door Albert Heijn Callantsoog waardoor er een mooie opbrengst gerealiseerd kon worden. Er kon dan ook een cheque van € 893,70 overhandigd worden aan het uitgekozen doel de Stichting Study4GirlsGambia.

Over de Stichting Study4Girls Gambia.

De stichting biedt meisjes een kans in Gambia om onderwijs te volgen. Het gaat hierbij om meisjes in de leeftijd van 12 tot ongeveer 21 jaar. Daarbij beperkt de stichting zich tot scholen in de omgeving van Serrekunda (Kololi) en Bintang Bolong, zodat ze in staat zijn om bij de regelmatige bezoeken persoonlijke begeleiding te verzorgen bij de uitvoering van projecten en de sponsoring van meisjes. Het is dus een hele rechtstreekse en persoonlijke aanpak.

Als door scholing de meisjes een betere opleiding krijgen is dat een unieke kans. Niet alleen voor henzelf maar meestal ook voor de omgeving om hen heen. Deze unieke kans krijgen de meisjes maar zij moeten er natuurlijk wel voor zorgen dat zij hun schooltijd met succes afronden. De stichting houdt dan ook nauwe contacten met alle scholen waarbij er gepraat wordt over voortgang, prestatie en positie in de klas.

De stichting Study4Girls Gambia kent een hele directe begeleiding en daardoor is Rotary Schagen er ook zeker van dat het geld goed terecht komt.

Vanuit het geld van Rotary Schagen krijgt Fatoumata Njie een mooie kans op een opleiding. Op dit moment begeleidt de stichting negen meisjes. Gemiddeld kost de opleiding van een meisje € 360,- per jaar dus slechts één euro per dag. U kunt de stichting steunen door ook een meisje te sponsoren, vriend van de stichting te worden voor € 60,- per jaar of tientje vriend te worden. Raadpleeg daarvoor de website.

Over Rotary Schagen

Rotary Schagen is een service club van momenteel 37 leden. De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het netwerk van Rotary International. Rotary is zeker geen geheime organisatie waarbij sigaren rokende grijze mannen praten over wereldverbetering. Rotary is een weerspiegeling van onze maatschappij, waarbij mannen, vrouwen, jong of oud, zich inzetten voor de maatschappij zowel internationaal, regionaal als lokaal. Rotary Club Schagen doet dat in Schagen en omgeving door het initiëren en stimuleren van diverse projecten. Het Water voor Water project is een voorbeeld maar daarnaast kent u ons wellicht van het Slotgracht concert, de Cornelis Bokroute en het Straatgolf toernooi.

Voor meer informatie:

www.study4girlsgambia.com

www.rotary.nl/schagen

FOTO:

Rotary Club Schagen overhandigt de cheque van € 893,70 aan de Study4GirlsGambia

v.l.n.r. Mariette Dekker, Margreet Dekker-Noort, Margret Hoekenga-Idema en Guda Ros-Zeeman.