Opbrengst Gambia Smile avond Rotary Schagen 17 september 2016

Gambia Smile avond

Op zaterdag 17 september 2016 hield Rotary Schagen “The Gambia Smile avond” in het Regius College in Schagen. Bijzonder omdat op deze avond ook een delegatie van onze zusterclub Tewkesbury uit Engeland aanwezig was. Deze zeer kleurrijke benefiet avond heeft dankzij de gulle gevers voldoende geld opgebracht om twee talentvolle meisjes gedurende drie jaar volledig te ondersteunen met hun studie. Deze meisjes worden geholpen door de Stichting Study4GirlsGambia met in het bestuur Margreet Dekker en Guda Zeeman. Het exacte bedrag wordt binnenkort bekend gemaakt door Rotary Schagen. En we gaan nog even door om het streven van drie meisjes te behalen. Bedankt alvast namens de meisjes… Onze dank gaat daarbij uit naar alle gulle gevers maar ook aan het Regius College en de leerlingen. Zij hadden voor ons in het kader van de maatschappelijke stage kraampjes getimmerd, zeepjes gemaakt en crèmes verpakt. Lous voor de fotografie en Aad voor het leiden van de bijzondere veiling en het Alomtonenkoor voor de muzikale omlijsting. En bedankt iedereen die we hier niet specifiek noemen maar op eigen wijze zijn of haar best heeft gedaan bij de organisatie.

Over de Stichting Study4Girls Gambia.

De stichting biedt meisjes een kans in Gambia om onderwijs te volgen. Het gaat hierbij om meisjes in de leeftijd van 12 tot ongeveer 21 jaar. Daarbij beperkt de stichting zich tot scholen in de omgeving van Serrekunda (Kololi) en Bintang Bolong. Als door scholing de meisjes een betere opleiding krijgen is dat een unieke kans. Niet alleen voor henzelf maar meestal ook voor de omgeving om hen heen. Deze unieke kans krijgen de meisjes maar zij moeten er natuurlijk wel voor zorgen dat zij hun schooltijd met succes afronden. De stichting houdt dan ook nauwe contacten met alle scholen waarbij er gepraat wordt over voortgang, prestatie en positie in de klas.

De stichting Study4Girls Gambia kent een hele directe begeleiding en daardoor is Rotary Schagen er ook zeker van dat het geld goed terecht komt. Wij hebben het immers zelf gezien!

Over Rotary Schagen

Rotary Schagen is een service club van momenteel 36 leden. De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het netwerk van Rotary International. Rotary is zeker geen geheime organisatie waarbij sigaren rokende grijze mannen praten over wereldverbetering. Rotary is een weerspiegeling van onze maatschappij, waarbij mannen, vrouwen, jong of oud, zich inzetten voor de maatschappij zowel internationaal, regionaal als lokaal. Rotary Club Schagen doet dat in Schagen en omgeving door het initiëren en stimuleren van diverse projecten. Deze Gambia Smile avond is een voorbeeld maar daarnaast kent u ons wellicht van het Slotgracht concert, de Cornelis Bokroute en het Straatgolf toernooi. Maar wij zijn ook actief bij NL Doet en hebben momenteel ook een Amaryllisbollen project waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Hospice in Schagen.

Voor meer informatie:

www.study4girlsgambia.com

www.rotary.nl/schagen