Rotary Schagen houdt Gambia Smile avond op 17 september 2016

Rotary Schagen houdt Gambia Smile avond op 17 september 2016.

Rotary Schagen sponsort al een aantal jaren via de stichting Study4Girls Gambia de studie van een meisje genaamd Fatoumata Nije. Daarnaast heeft Rotary Schagen enkele jaren geleden een jongeman genaamd Cherno uit Gambia hier voor een aantal weken te gast gehad. Daarbij liep hij stage bij Bejo zaden. Dit programma heet New Generation Exchange.

In februari 2016 besloot daarom een delegatie van 14 personen bestaande uit Rotary leden en hun partners een bezoek te brengen aan Gambia. Deze reis heeft een diepe indruk op iedereen gemaakt. De enorme tegenstelling tussen de Westerse toeristen in de resorts en slechts op een paar kilometer afstand diepe armoede. Een fantastisch gastvrije en blije bevolking waar in principe iedereen recht heeft op gratis lager onderwijs mits je een schooluniform en kleding kan betalen. Er is echter nog steeds een enorme armoede. Het toeristenseizoen is maar kort en het land heeft geen bodemschatten. Vrijwel alles behalve pinda’s moet er geïmporteerd worden. Daarnaast heeft de bevolking nog niet geleerd hoe ze met geld om moeten gaan. Ze leven bij de dag. Geld dat vandaag verdiend wordt, wordt morgen opgemaakt aan het leven of aan overleven. Er heerst een enorme verantwoordelijkheid van de man voor de familie. Er is altijd wel iemand die direct geld nodig heeft. De enige mogelijkheid om het land langzaam te verbeteren is door meisjes een betere opleiding te geven en hen te leren sparen. De vijf vrouwelijke Rotary leden die mee waren besloten daarom geld in te gaan zamelen om 3 talentvolle meisjes gedurende 3 jaar volledig te ondersteunen met hun studie.

De delegatie van Rotary Schagen in Gambia

Gambia Smile avond in Schagen.

Zaterdag 17 september 2016 van 20.30 tot 24.00 uur wordt “The Gambia Smile avond” gehouden op het Regius College, Emmalaan 2 in Schagen.

Kaarten zijn € 15,-. Inclusief welkomstdrankje en lootje.

Een avond met dans, zang, muziek. Loterij en verkoop van Gambiaanse producten. Bestel je kaarten snel het zal een prachtige avond worden. Bestellen bij tdeschepper@ziggo.nl. Kledingadvies: Tropisch/Afrikaans.

Met de opbrengst van de avond willen we 3 talentvolle meisjes 3 jaar volledig ondersteunen met hun studie Highschool: schoolgeld, PC en boeken etc. Dit kost per meisje € 4.500,- voor 3 jaar.

Over de Stichting Study4Girls Gambia.

De stichting biedt meisjes een kans in Gambia om onderwijs te volgen. Het gaat hierbij om meisjes in de leeftijd van 12 tot ongeveer 21 jaar. Daarbij beperkt de stichting zich tot scholen in de omgeving van Serrekunda (Kololi) en Bintang Bolong. Als door scholing de meisjes een betere opleiding krijgen is dat een unieke kans. Niet alleen voor henzelf maar meestal ook voor de omgeving om hen heen. Deze unieke kans krijgen de meisjes maar zij moeten er natuurlijk wel voor zorgen dat zij hun schooltijd met succes afronden. De stichting houdt dan ook nauwe contacten met alle scholen waarbij er gepraat wordt over voortgang, prestatie en positie in de klas.

De stichting Study4Girls Gambia kent een hele directe begeleiding en daardoor is Rotary Schagen er ook zeker van dat het geld goed terecht komt. Wij hebben het immers zelf gezien!

Over Rotary Schagen

Rotary Schagen is een service club van momenteel 36 leden. De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het netwerk van Rotary International. Rotary is zeker geen geheime organisatie waarbij sigaren rokende grijze mannen praten over wereldverbetering. Rotary is een weerspiegeling van onze maatschappij, waarbij mannen, vrouwen, jong of oud, zich inzetten voor de maatschappij zowel internationaal, regionaal als lokaal. Rotary Club Schagen doet dat in Schagen en omgeving door het initiëren en stimuleren van diverse projecten. Deze Gambia Smile avond is een voorbeeld maar daarnaast kent u ons wellicht van het Slotgracht concert, de Cornelis Bokroute en het Straatgolf toernooi.

Voor meer informatie:

www.study4girlsgambia.com

www.rotary.nl/schagen