Cheque van € 40.000 voor Stichting Pater Vos

€ 40.000 voor Stichting Pater Vos Schaijk

In de grote Spiegelzaal van Ambianz in Zeeland werd op 23 oktober door de voorzitter van RC Schaijk–Land van Ravenstein, de heer Ric de Groot, een cheque van € 40.000 overhandigd aan Dhr. W. Vergeer van de Stichting Pater Vos uit Schaijk.

Het aanzienlijke geldbedrag is in een half jaar bijeen gebracht middels een door de Rotaryclub gestarte actie, namelijk de verkoop van virtuele “Bouwstenen” aan een groot aantal bereidwillige sponsoren uit de nabije en ook verdere omgeving. Met het geld zal via de Stichting Pater Vos een middelbare school worden gebouwd in Taragahr in India.

De nog jonge Rotaryclub, opgericht in September 2006, realiseert na het Veilig Verkeersproject in 2007 hiermee zijn 2e grote succesvolle project voor een Goed doel.Tijdens de gezellige avond werden de sponsoren en hun partners door de Rotaryclub gastvrij ontvangen en copieus voorzien van drankjes en hapjes. Een impressie van het project werd op scherm gepresenteerd door het bestuur van de Stichting Pater Vos en door een originele Indiase dansgroep werden enkele Indiase dansen aan het publiek getoond.

Ook trok de voorzitter van de Rotaryclub samen met notaris en Rotaryclublid Theo de Bie één naam uit een glazen vaas met daarin alle namen van de sponsors van dit India-project. De gelukkige, Dhr. Van der Loop van het gelijknamige bouwbedrijf uit Herpen, won een reis voor 2 personen ter waarde van € 5000 naar een verre bestemming (b.v. India om misschien wel te gaan kijken naar de vorderingen van de bouw van de school).