Bike Festival Brabant heeft 15 januari een informatieavond gehouden

Januari 2014

Bike Festival Brabant heeft 15 januari een informatieavond gehouden

Op woensdag 15 januari jl. heeft de organisatie van Bike Festival Brabant haar plannen gepresenteerd voor het tweede Bike Festival op 21 & 22 juni 2014. Er was ruim gehoor gegeven aan de uitnodiging die de diverse betrokken partijen toegestuurd hadden gekregen en er werd een uitgebreide inkijk gegeven wat er in het kortste weekend van dit jaar in het kerkdorp Zeeland (Gemeente Landerd) te verwachten valt.

In “Clublokaal” Ambianz in Zeeland werden verschillende kernpunten uit het programma toegelicht door ambassadeurs, medeorganisators en wielercoryfeeën Bart Brentjens & Daphny van den Brand. Met de presentatie werd nog maar eens duidelijk gemaakt dat de organisatie grote plannen heeft met de toekomst van het evenement. De belangrijkste speerpunten zijn de Bart Brentjens 6- en 24-uurs race. Naast deze onderdelen wordt er voor de schooljeugd een dikke banden race georganiseerd. Een bedrijvencompetitie, ( trial ) demonstraties, (wieler) markt en vele andere activiteiten en entertainment complementeert het verhaal. Alle routes voeren wederom door de bossen nabij Zeeland en zijn als zeer afwisselend en spectaculair te kwalificeren. Ook de nu al legendarische passage door één van de plaatselijke horeca gelegenheden maakt wederom onderdeel uit van het parcours.

De organisatie is een nauwe samenwerking tussen Rotary Schaijk- Land van Ravenstein en Bart Brentjens. Dé belangrijkste missie van het evenement is en blijft het verwerven van gelden voor het goede doel, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Voor meer informatie kan alvast een bezoek gebracht worden aan de website: www.bikefestivalbrabant.nl. Vanaf 16 januari is via deze website gestart met de inschrijvingen.

http://www.bikefestivalbrabant.nl/wp-content/uploads/2012/10/NCFSlogo3004.jpg