Cheques voor zorgcoöperaties Reek, Zeeland, Herpen, Ravenstein en Schaijk

079.JPG 10 juli 2018 logo rotary Schaijk land van Ravenstein klein

Zorgcoöperaties Landerd, Herpen en Ravenstein ontvangen cheque van Rotaryclub Schaijk - Land van Ravenstein

Schaijk – Op 10 juli kregen de zorgcoöperaties Reek, Zeeland, Herpen, Ravenstein en Schaijk een cheque overhandigd uit handen van de Rotary Schaijk – Land van Ravenstein. “Coöperatie betekent samenwerking, elkaar helpen. Dat is de kern die de vijf zorgcoöperaties uit onze omgeving gemeen hebben, ook al kleuren ze allen hun taak op hun eigen manier in. Anderen helpen, dat is ook het motto van de Rotary. Zoals de zorgcoöperaties de samenleving een duwtje in de rug willen geven, zo wil de Rotary de coöperaties ondersteunen”, legt de voorzitter van de stichting van de Rotary Wim van Ernich uit.

Een vijftigtal Rotary-leden en vertegenwoordigers van de zorgcoöperaties verzamelde zich op dinsdagavond in De Buitenhorst in Schaijk. “De afgelopen maanden hebben we ons allen ingezet om loten te verkopen. Van de 1000 loten hebben we er maar liefst 980 verkocht. Dat maakt dat we een mooi eindbedrag hebben dat wij aan de zorgcoöperaties kunnen schenken om ze goed te kunnen helpen”, weet Van Ernich.

Het te schenken bedrag bestaat uit twee delen: een basisdeel en een deel dat afhankelijk is van het aantal leden per zorgcoöperatie. Harrie van Dongen uit Reek neemt als eerste de cheque van € 900 in ontvangst. Hij is zichtbaar opgetogen: “Ik ben hartstikke blij met dit bedrag. We gaan het besteden aan nieuw meubilair voor de ouderen, zodat ze makkelijker kunnen zitten.” Henriétte van der Loop van Zeeland (€ 900) en Emiel de Kleijn uit Herpen (€ 1000) geven beiden aan nog geen concrete bestemming te hebben voor het geld, maar dat het gebruikt zal worden voor doelen waar de leden veel plezier van zullen hebben. André Megens uit Ravenstein (€ 1065) waardeert de geste dusdanig dat ze zelf ook hun schouders eronder hebben gezet. “Het is een mooi initiatief, waar wij graag aan hebben bijgedragen. We hebben gedaan wat we konden”, legt Megens uit. Ook Debbie Koning, die namens de coöperatie Schaijk, het bedrag (€ 1330) in ontvangst nam is erg blij en noemt het “een mooi bedrag”.

Behalve cheques werden er ook twee prijzen, gesigneerde T-shirts van de voetbalclubs Feyenoord en PSV, uitgereikt aan de winnaars van de loten. Het T-shirt van PSV werd gewonnen door Maria-Anne van Boekel van Bofram uit Zeeland, dat van Feyenoord door Maik Vaneker van Coolen Expertise uit Den Bosch. De loten zijn officieel getrokken door notaris Han Willems van De Mul Zegger notarissen uit Nijmegen.

(tekst: Simone van de Wijdeven, foto's: Mia Kuipers)

043.JPG

040.JPG

048.JPG

051.JPG

059.JPG

064.JPG

068.JPG

072.JPG

076.JPG

083.JPG

092.JPG