© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

2021-05 Boeken voor de Voedselbank en Je mag er zijn

Hoor wie klopt daar, kinderen? Rotary verblijdt kinderen met boeken

Begin december 2021 overhandigde Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg tientallen boeken aan Stichting “Je mag er zijn” Midden-Nederland én aan de Voedselbank Woudenberg-Scherpenzeel. Deze en aankomende week, komen de boeken bij de kinderen van hun cliënten terecht.

Voedselbank_kinderboeken_dec21Elske van de Fliert, bestuurslid Rotary, was bij beide overhandigingen aanwezig: “Aan beide doelen boden we al eerder onze (praktische) hulp. Zij verdienen zéker in deze decembermaand weer de aandacht, daarom dachten we gelijk aan hen toen er een boekenactie voorbij kwam. In het aanbod van de boeken wordt rekening gehouden met alle leeftijden, dus we kunnen veel kinderen blij maken”.

Rijk Beumer van de Voedselbank geeft aan: “Het is leuk om in de Sinterklaastijd iets extra’s te kunnen stoppen in de weekpakketten die we samenstellen. Lezen is zó belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Via de ouders kan dat als gewoonte worden doorgegeven, door bijvoorbeeld als ze jong zijn, al met voorlezen te beginnen”. De afgelopen maanden, nog steeds coronatijd, merkt hij dat er meer aanmeldingen zijn binnen gekomen, om gebruik te maken van de Voedselbank. In Scherpenzeel is een stijging waar te nemen in het aantal grotere gezinnen. In Woudenberg betreft het momenteel juist vooral een toename in de éénpersoonshuishoudens.

Je-mag-er-zijn_kinderboeken_dec21Ellis de Wildt herkent de uitdagingen die de coronatijd opwerpt: “Je mag er zijn is in deze tijd steeds haar belangrijke functie blijven vervullen. Binnen de geldende corona-maatregelen, wordt elke keer gezocht naar mogelijkheden waarop pleeggezinnen en gezinshuizen de benodigde (tweedehands) kleding, speelgoed en andere kinderartikelen kunnen uitzoeken”. Dit is heel belangrijk, zeker nu het leven door inflatie voor velen duurder wordt. Daarbij komt dat voor sommigen de inkomens (deels) wegvallen én dat er minder vergoed wordt aan pleeggezinnen, vanwege bezuinigingen.