© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Regenwaterproject Coloma School voltooid.

Op 9 april werd de regenwater opvang installatie op de Coloma school in Oeganda feestelijk in bedrijf genomen. Rotary Club Sittard heeft dit project geïnitieerd en een zeer substantiële financiële bijdrage geleverd. Het project voorziet in de watervoorziening voor de douches en toiletten van het grote nieuwe slaapgebouw op de site. De afbeelding hierboven is een gestileerde weergave van de installatie.

Het begon allemaal in 2015 tijdens het jaarlijkse bezoek van de gouverneur van District 1550 aan onze Rotary club. Hij was erg onder de indruk van het Coloma Orphans Programma dat we sinds 2010 samen met de Coloma School runnen. en attendeerde ons op een goede doelen stichting die bereid en in staat zou zijn om een zeer substantiële financiële bijdrage te leveren aan buitenlandse investeringsprojecten door Nederlandse Rotary Clubs. Mits die projecten ten goede komen aan weeskinderen en in aanmerking komen voor een global grant van The Rotary Foundation in Amerika. Dat leek voor ons een uitgelezen kans om iets extra’s te doen voor de school. Na contact met die goeden doelen stichting en na overleg met de school is er toen voor gekozen om de regenwater opvang capaciteit aan de Coloma School zeer drastisch uit te breiden. Dat komt alle kinderen, en dus ook de weeskinderen ten goede en past prima in een van de hoofd aandachtsgebieden van Rotary namelijk verbetering van sanitaire voorzieningen en hygiëne.

Met hulp van boven genoemde stichting, een Rotary Club in Oeganda, de Rotary Foundation in Amerika en tot slot de betrokken Rotary districten in Nederland en Oeganda zijn we er uiteindelijk in geslaagd om de benodigde gelden (USD 40.000) bij elkaar te brengen en kon eind 2019 worden begonnen met de bouw. Hiernaast op de foto is men bezig met de bewapening van de grote betonnen ondergrondse watertank van 250.000 liter, het centrale deel van de installatie. Voor meer foto’s, met uitleg over de werking van de installatie, klik HIER