100 jaar Rotary Foundation

Play videotrf

In 1917 stelde de scheidende president van Rotary International, Arch C. Klumph, voor om een fonds in te stellen voor charitatieve doeleinden. Zijn droom werd "The Rotary Foundation", die al bijna honderd jaar haar motto in praktijk brengt:

DOING GOOD IN THE WORLD


The Rotary Foundation (TRF) is een onafhankelijke non-profitorganisatie die Rotary helpt bij het vervullen van hun gezamenlijke missie. De Foundation wordt vaak genoemd in de top vijf van ’s werelds beste non-profitorganisaties. TRF trekt jaarlijks zo’n 150 miljoen dollar uit om projecten wereldwijd te steunen.
meer info...

NIEUWSFLITS

dg_h
Heeft het bestuurlijke Rotarywiel al gedraaid in jouw club? In de meeste Rotaryclubs zal de voorzitter nu geïnstalleerd zijn en het voltallige bestuur met fris elan uit de startblokken gegaan. Dat is het mooie en bijzondere van Rotary!

Wereldwijd vindt deze wisseling elk jaar rond 1 juli plaats. Onze nieuwe wereldpresident Ian Riseley koos als jaarthema ‘Rotary making a difference’, waarbij hij vooral de aandacht wil vestigen op duurzaamheid. Ongetwijfeld komen we daar nog over te spreken dit jaar.

Het Rotarywiel draait dit jaar bij hoge uitzondering niet voor ons district 1580 Noord-Holland Lees verder