© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub Twenterand plant tulpenbollen bij de De Vriezenhof.

Twenterand, 22 november 2019

PERSBERICHT

Rotaryclub Twenterand plant tulpenbollen bij de De Vriezenhof.

Rotaryclub Twenterand heeft op 22 november 500 tulpenbollen geplant bij De Vriezenhof in Vriezenveen voor het goede doel. Wereldwijd probeert Rotary International polio de wereld uit te helpen via het initiatief ‘End Polio Now’.

In Nederland wordt hieraan bijgedragen door de jaarlijkse tulpenbollenactie, die in 2018 ruim €360.000 heeft opgebracht, mede dankzij een verdriedubbeling van de opbrengsten door de Bill en Melinda Gates Foundation.

De afgelopen jaren hebben de tulpenbollenacties al € 1.400.000 opgebracht, goed voor 1,5 miljoen vaccinaties van kinderen in de hardnekkigste poliohaarden in de wereld.

Rotaryclub Twenterand draagt daaraan bij door tulpenbollen te verkopen en te planten bij instellingen in Twenterand, zoals vorig jaar bij Het Punt in Vroomshoop.

Het bestuur heeft besloten de bollen dit jaar ter beschikking te stellen aan De Vriezenhof in Vriezenveen en ze samen met de hoveniers te planten.

Voorzitter Jan van der Kolk: “We hopen dat de bewoners van De Vriezenhof volgend voorjaar veel plezier aan de bloeiende tulpen zullen beleven.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: René Horsselenberg (contactpersoon Rotaryclub Twenterand), telefoon +31 6 513 474 98, e-mail rene.horsselenberg@icloud.com

Bijgaande foto door: Gerrit Meijer