© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Voorzitter

Rotaryclub Veendam-Wildervank 2022-2023

Mart Drissen is onze inkomend voorzitter. Hieronder leest u zijn visie op het komende seizoen.


Voor het komende clubjaar komen bij mij als inkomend voorzitter de volgende gedachten op:

  • We zijn een oude, eerbiedwaardige club met een eigentijdse touch. 
  • Dat oude en nieuwe willen we in ons jubileumjaar 2023 vieren en dat tonen met verhalen, ideeën en voornemens die de veerkracht en aantrekkelijkheid van onze club goed voor het voetlicht brengen.
  • Want wat drijft ons om ons in te spannen voor de lokale gemeenschap en de bevordering van begrip voor elkaar binnen en buiten onze grenzen? Ik stel me voor om wekelijks een tien minuten praatje in te stellen waarin alle leden aan bod komen om die vraag met elkaar te delen en daarmee de fellowship te bevorderen. Het weer gaan voordragen van levensberichten levert behalve onze kennis van elkaar ook stof voor een actief vocational beleid
  • Verder ben ik er een voorstander van om onze levenspartners meer te betrekken bij onze tijdrovende hobby. Daarom zou ik in het begin van het komende bestuur jaar een bijeenkomst toejuichen voor uitsluitend onze partners om informatie te geven en info te krijgen. 
  • Om de nog werkenden onder ons ter wille te zijn sturen we een enquête rond over een wijziging in de aanvangstijd van de wekelijkse bijenkomst. Het meerderheidsresultaat zal leidend zijn voor het besluit dat we nemen.
  • We missen een aantal beroepsgroepen in de samenstelling van ons ledenbestand, ik noem openbaar bestuur, publieke diensten (politie, brandweer), gezondheidszorg, (artsen, medisch specialisten, nurse practioners, paramedici), rechterlijke macht, onderwijs, media, financiën, commercie, digitale wereld… We nemen actie daarin.
  • Samenwerking met omliggende clubs in de vorm van een muziekproject voor de jeugdstimuleringsprijs. Bezoeken van de omliggende clubs na de clubjes van 6 bijeenkomsten.
  • De bestaande fellowship bevorderende activiteiten poetsen we op zodat ze er weer als nieuw gaan uitzien.