Donatie Shelterboxen t.b.v. Noodhulp Sint-Maarten 2017

Beelden van ramp op Sint-Maarten

Vrienden en vriendinnen,

Op 12 september heeft Vocational Service een bedrijfsbezoek georganiseerd bij Santibri/A7 Logistics. René Nijenbrinks hield, als directeur van dit bedrijf, een inleiding over het bedrijf en samen met zijn vrouw Gerda krijgen we, na de inleiding, een rondleiding door het bedrijf.


Sint-Maarten

Alvorens de inleiding van René vraagt de voorzitter aan de clubleden – meer dan de helft van de club was aanwezig – aandacht voor de ramp, veroorzaakt door de orkaan Irma, die zich voltrokken heeft op de 3 SSS-eilanden (Sint-Maarten, Sint Eustatius en Saba) in het Caribisch gebied. Deze eilanden en vooral Sint-Maarten zijn zwaar getroffen door deze orkaan. Sint-Maarten is autonoom, maar maakt nog steeds deel uit van ons Koninkrijk de Nederlanden.


Meteen na de ramp heeft het bestuur via e-mail contact met elkaar gehad en waren natuurlijk unaniem eens dat onze Rotaryclub iets moest doen: een actie of zo iets. Echter dat werd doorkruist door het verzoek van de gouverneur om shelterboxen te doneren. Dit voorstel heeft het bestuur overgenomen


5 shelterboxen

Ook Rotary Nederland doet een dringend beroep op alle Rotaryclubs in Nederland om te helpen. Een shelterbox kost €750,- per stuk. Zo’n shelterbox bestaat uit een winterharde familietent, slaapmatjes, dekens, allerlei gereedschap, brander, plastic zakken, touw, kinderpakketjes en zuiveringstabletten om 3 maanden lang 10 mensen van veilig drinkwater te kunnen voorzien. Daarom stelde de voorzitter aan de aanwezige clubleden voor om 5 shelterboxen te doneren. Het bedrag - €3.750,- kan onttrokken worden uit het ‘calamiteiten potje’ van Stichting Rotaryclub Veendam.


Dit voorstel van de 5 shelterboxen werd unaniem door de aanwezige leden aangenomen en met applaus ontvangen. De donatie zal dan ook zo snel mogelijk worden overgemaakt naar Shelterbox Nederland.


Allen dank hiervoor en hieruit blijkt dat Rotary een Rotary is ‘That Can Make a Difference’.


Voorzitter
Jan Bender