Westerschool Veendam krijgt eigen bibliotheek

Bibliotheek Westerschool
Met een bijdrage vanuit ons project Sterren Stralen heeft de Westerschool vorige maand haar eigen bibliotheek geopend!

Artikel uit de Veendammer

WILDERVANK Woensdagmorgen vond onder grote belangstelling de officiële opening van de Bibliotheek op school op plaats. De openbare basisschool voor Daltononderwijs de Westerschool in Wildervank is de vierde basisschool in de gemeente Veendam die van start gaat met de Bibliotheek op school.

Wethouder Jaap Velema was ook op het feestje aanwezig en mocht met toestemming de ballonnen stuk prikken, en de schoolbieb openen. De Bibliotheek op school vergroot het plezier in lezen. Daardoor verbeteren de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen. Met het programma werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Zo maken we het onderwijs beter en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis. In de provincie Groningen wordt de Bibliotheek op school verzorgd door Biblionet Groningen.

De Bibliotheek op school is veel meer dan een collectie boeken. Vooral de aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering maakt dit landelijke programma tot een succes. Leren begint bij lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Een goede schoolbibliotheek zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om leeskilometers te maken.