150110-rotary-sportdag-2015-persbericht.docx

Persbericht Rotary Club Veenendaal

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onderwerp: Rotary sportdag

Datum: 10 januari 2015

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Succesvolle Rotary Sportdag met Bas van de Goor

Zaterdag 10 januari werd er in Sporthal West weer fanatiek gesport tijdens de jaarlijkse Rotary sportdag, georganiseerd door Rotaryclub Veenendaal. Deze sportdag werd voor de zeventiende keer georganiseerd. Ook dit jaar streden ruim 100 sporters om de bekers en de eer. Naast deze sportieve drive werd er uiteraard ook dit jaar weer vooral gesport voor het goede doel.

“Mooi om weer met zoveel mensen aan het sporten te zijn” aldus Nic van Wakeren, , voorzitter van de commissie die de Rotary Sportdag organiseert. “Veel sporters kijken er ieder jaar weer naar uit om mee te doen. Het is een gezellige sfeer maar het gaat er ook fanatiek aan toe. Dit jaar hadden we zelfs een sportster die haar verjaardag bij ons kwam vieren. Dat geeft toch iets aan van de betrokkenheid. Daarnaast hebben we dit jaar het prachtige bedrag van €27.000 mogen verdelen over de diverse goede doelen. Een prachtig resultaat!”

“Erg leuk om hierbij aanwezig te zijn.” vindt Bas van de Goor die niet alleen een cheque in ontvangst komt nemen maar ook een presentatie mag verzorgen. “Wij zijn graag aanwezig bij dit soort evenementen. Het is een mooie kans om mensen te vertellen over het belang van sporten voor diabetes patiënten.” Olympisch kampioen van de Goor, vertelt een open en heel helder verhaal over diabetes. Met zijn Foundation zet hij zich in om sporten te stimuleren bij diabetes patiënten. “Voor diabetes patiënten is het vooral van belang om de balans te vinden tussen prettig leven en gezond zijn.”

Tijdens de Rotary Sportdag werkten de deelnemers zich ook voor dit doel in het zweet. Er werd gestreden in acht teams die het op een sportieve wijze tegen elkaar opnamen. Nadat alle stofwolken waren opgetrokken bleef er een terechte winnaar over. Het gecombineerde team Rabobank/PMI Rembrandt/EF2 mocht de beker van de eerste plaats in ontvangst nemen. Een gedeelde tweede plaats was er voor het team van Hardeman en het combinatieteam van Wakeren/Residence Rhenen. Wethouder Frits Beckerman reikte aan het einde van de middag de prijs aan de winnaar uit: “Mooi om te zien hoe ondernemend Veenendaal zich sportief inzet voor het goede doel!”

“Een leuke en geslaagde dag” aldus Diederick van Gent die voor het eerste jaar deelnam. “We hadden een mooi team samengesteld waarbij we met veel plezier samen de diverse sporten hebben mogen beoefenen.”

“Hoe belangrijk de saamhorigheid, gezelligheid en sportiviteit op deze dag ook is, het blijft een middel. Een middel om geld in te zamelen voor het goede doel. Door alle sponsoren, sporters en Rotaryclub Veenendaal werd in totaal netto € 27.000 ingezameld. Veel dank gaat uit aan alle personen en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd aan deze zeer geslaagde dag!” aldus een trotste Nic van Wakeren.

Macintosh HD:Users:ferrygerritsen:Desktop:IMG_2186.JPG

Op de foto: De meer dan 100 sporters en Bas van de Goor.