Rotary sportdag 2014 groot succes!

Persbericht Rotary Club Veenendaal

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onderwerp: Rotary sportdag

Datum: 18 januari 2014

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Succesvolle Rotary Sportdag met Esther Vergeer

Zaterdag 18 januari werd er in Sporthal West weer fanatiek gesport tijdens de jaarlijkse Rotary sportdag, georganiseerd door Rotaryclub Veenendaal. Deze sportdag werd voor de zestiende keer georganiseerd. Ook dit jaar streden ruim 100 sporters om de bekers en de eer. Naast deze sportieve drive werd er uiteraard ook dit jaar weer vooral gesport voor het goede doel.

“Dit jaar mogen we dankzij de sportdag weer 3 mooie doelen ondersteunen. We hebben een mooi bedrag opgehaald voor waterputten in Bertua en het Jeugd Sportfonds Veenendaal. Daarnaast mochten we ook de Esther Vergeer Foundation een mooi bedrag overhandigen.” Aldus Erik Keulen, voorzitter van de commissie die de Rotary Sportdag organiseert.

“Erg leuk om hierbij aanwezig te zijn.” vindt Ester Vergeer die niet alleen een cheque in ontvangst komt nemen maar ook een presentatie mag verzorgen. “Wij zijn graag aanwezig bij dit soort evenementen. Het is een mooie kans om sporters te vertellen over het belang van sporten voor gehandicapten.” Esther Vergeer zet zich naar een zeer succesvolle carrière als rolstoeltenniser hier nu al jaren voor in.“

"Door sport heb ik kunnen ontdekken wat ik nog allemaal kon, waar ik moeite mee had, wat mijn grenzen waren en waar ik hulp bij nodig had. Maar ook heeft het ervoor gezorgd dat ik fysiek sterker ben geworden, en dat ik weet wie ik ben, en wat ik kan", aldus Esther. De Esther Vergeer Foundation streeft ernaar om de positie van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking wereldwijd te verbeteren middels de kracht van sport.

Tijdens de Rotary Sportdag werkten de deelnemers zich ook voor dit doel in het zweet. Er werd gestreden in acht teams die het op een sportieve wijze tegen elkaar opnamen. Nadat alle stofwolken waren opgetrokken bleef er een terechte winnaar over. Het gecombineerde team Sportservice, Rotary en Vulka bleef met 1 punt het team van de Rabobank voor. De derde plaats was voor het gecombineerde team van Rotaract en EF2 doeltreffende communicatie. Burgemeester Wouter Kolff reikte aan het einde van de middag de prijs aan de winnaar uit: “Mooi om te zien hoe ondernemend Veenendaal zich inzet voor het goede doel!” Ook werden er persoonlijke prijzen uitgereikt door de Rotaract voor Luc Masselink en Dorinda Hazeleger als sporters van het toernooi en Aline van de Hoef als pechvogel.

“Hoe belangrijk de saamhorigheid, gezelligheid en sportiviteit op deze dag ook is, het blijft een middel. Een middel om geld in te zamelen voor het goede doel. Door alle sponsoren, sporters en Rotaryclub Veenendaal werd in totaal netto € 17.500 ingezameld. Veel dank gaat uit aan alle personen en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd aan deze zeer geslaagde dag!” aldus een trotste Erik Keulen. “Wij kijken al weer met veel plezier uit naar de 17e editie, waarvoor de eerste inschrijvingen al weer binnen zijn.”

Macintosh HD:Users:ferrygerritsen:Desktop:Prive:Rotary:IMG_8071.JPG

Op de foto: De meer dan 100 sporters en Esther Vergeer.