© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kerstdiner Leger des Heils

Persbericht Rotary Club Veenendaal

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onderwerp: Kerstdiner Leger des Heils

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaarlijks Kerstdiner groot succes!

Rotaryclub Veenendaal steekt de handen uit de mouwen

VEENENDAAL – Maandagmiddag 23 december vond het traditionele kerstdiner van het Leger des Heils plaats. In het Maranatha gebouw naast de Julianakerk werden de meer dan 90 genodigden door Rotaryclub Veenendaal verwend met een 3-gangen diner.

“Ik ben hier al voor het 5e jaar en het is weer volop genieten. Het is dit jaar nog beter dan de vorige jaren. Anders zou ik het ook wel zeggen hoor.” vertelt één van de genodigden met een glimlach. “Ik kijk er ieder jaar weer naar uit. Het is toch mooi dat we hier met elkaar kerst kunnen vieren op deze manier. Je ziet weer veel bekenden, van eerdere jaren, iedereen is vrolijk en we zingen wat liedjes uit dit boekje. Ja niet alle liedjes hoor, anders kom je helemaal niet meer aan het eten toe. De versiering ziet er ook weer mooi uit, ik denk dat ik vraag of ik wat mee naar huis mag nemen, ik denk wel dat dat mag, toch!?”

Naast de maaltijden worden ook de aankleding en het serveren van de maaltijden door de Rotary verzorgd. De gelegenheidsobers hebben zich daarvoor feestelijk gekleed en genieten zichtbaar van het handen-uit-de-mouwen-steken. “Het is echt een feestje om de feestelijk opgemaakte borden uit te serveren, de mensen vinden het allemaal geweldig.” aldus één van de gelegenheids-obers, Cora Blaauwendraat. “De gasten zijn heel hartelijk, soms zou ik het liefste even bij ze aan tafel schuiven voor een gezellig gesprek. Misschien doe ik dat zo tijdens de koffie nog wel even!”

“Het is fijn om te merken dat dit deze terugkerende gebeurtenis echt een verschil mag maken voor een grote groep gasten.” aldus Majoor Teunis T. Scholtens van het Leger des Heils. “In deze donkere periode rondom de kerst kan de eenzaamheid mensen soms echt overvallen. Juist dan zijn gebeurtenissen, als het feestelijk diner van vandaag een welkome afwisseling. Voor Het Leger is juist dat omzien naar elkaar in deze dagen erg belangrijk. We proberen dan ook zoveel mogelijk mensen uit te nodigen en ik hoop volgend jaar nog meer mensen te mogen begroeten. Die we dan hopelijk ook weer een gezellige kerstmaaltijd mogen aanbieden.”

De genodigden laten zich de maaltijd goed smaken en genieten van het gezelschap, de kerstliederen en de sfeer. Aan het einde van de dag krijgen de genodigden ook nog een goed gevulde “goodie-bag” mee met etenswaren met een kerst-tintje. Stralende gezichten verlaten dan in de avond weer het pand.