© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rebus-prijsvraag voor brugklassers

Persbericht Rotary Club Veenendaal

---------------------------------------------

Onderwerp: Rebuskaart-actie

Datum: juni 2021

----------------------------------------------

Rebus-prijsvraag

Veel doelgroepen zijn geraakt door een uitbraak van het Covid-19 virus. Ondernemers en ZZP-ers die opdrachten en omzet zagen wegvallen. Werknemers die mogelijk zijn ontslagen omdat er geen werk meer was. Ouderen die al verlegen zaten om een praatje uit voorzorg ook een bezoekje van familie en kennissen moesten missen. Studenten die niet meer naar collegezalen konden. En nog veel meer doelgroepen waarvoor het jaar drastisch anders verliep.

Als Rotaryclub Veenendaal wilden we in deze bijzondere tijd naast de ouderen ook omkijken naar een andere getroffen doelgroep. We kozen voor de brugklassers van alle middelbare scholen in Veenendaal. Daar waar deze jongeren de lagere school hebben verlaten om naar een middelbare school te gaan: nieuwe school, nieuwe leraren / leraressen, nieuwe klasgenoten, een andere methode van leren en dan mogen ze ook nog niet naar school om klassikaal les te krijgen. Een bijzonder brugklasjaar dus.

Reden om deze doelgroep in het zonnetje te zetten met een rebusprijsvraag waar alle brugklassers aan mee mochten doen. Per middelbare school (4 in Veenendaal) konden een klas én enkele leerlingen een prijs winnen. De oplossing van de rebus werd door de leerling per email ingediend. De hoofdprijs was een ontbijt of lunch met de hele klas. Ook konden leerlingen een kadobon winnen om met een klasgenootje een ijsje te halen bij ijssalon ZaZu.

Het ontbijt / lunch werd voorbereid door medewerkers van Ups & Downies te Veenendaal. Ook een doelgroep die afgelopen tijd als gevolg van corona minder opdrachten kregen. Met deze actie sneed het mes dus aan twee kanten. Als club waren we tevreden over deze actie en het was ontzettend leuk om te zien dat de winnende klas dit schooljaar konden afsluiten met een gezamenlijke, gezellige lunch of ontbijt.