© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary sportdag cheques

Persbericht Rotary Club Veenendaal

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onderwerp: Rotary sportdag

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitreiking cheques na succesvolle Rotary Sportdag met Esther Vergeer

Zaterdag 18 januari werd er in Sporthal West weer fanatiek gesport tijdens de jaarlijkse Rotary sportdag, georganiseerd door Rotaryclub Veenendaal. Deze sportdag werd voor de zestiende keer georganiseerd. Ook dit jaar streden ruim 100 sporters om de bekers en de eer. Naast deze sportieve drive werd er uiteraard ook dit jaar weer vooral gesport voor het goede doel.

“Dit jaar mogen we dankzij de sportdag weer 3 goede doelen ondersteunen. We hebben een mooi bedrag opgehaald voor waterputten in Bertoua en het Jeugd Sportfonds Veenendaal. Daarnaast mochten we ook de Esther Vergeer Foundation een bedrag overhandigen.” Aldus Erik Keulen, voorzitter van de commissie die de Rotary Sportdag organiseert.

Frank Hafkamp die samen met Ate Brouwer de cheque voor het Jeugd Sportfonds in ontvangst mocht nemen kon concreet aangeven waaraan het geld besteed zal gaan worden. ”Sporten van belang voor alle kinderen. Met dit geld kunnen wij 10 kinderen een jaar lang laten sporten, voor wie dit anders door de financiële thuissituatie niet mogelijk was geweest. Voor deze kinderen maakt dit bedrag een groot verschil en daar zijn wij heel blij mee.”

Ook Janneke Brouwer was erg blij met het toegezegde geld voor het onderhoud van waterputten bij Bertoua in Kameroen. Esther Vergeer gaf aan dat dit bedrag een mooie basis legde voor een ambitieus project dat zij met haar stichting wil gaan opstarten. Al jaren zet zij zich in om sporten voor kinderen met een handicap mogelijk te maken. Graag wil zij met dit geld lesmateriaal gaan ontwikkelen om kinderen op mytylscholen nog meer te bieden. De kinderen en ouders krijgen door het lesmateriaal voorlichting over sport, bewegen, voeding en sociaal emotionele ontwikkeling. Met als doel om deze kinderen zo nog zelfstandiger te maken. “Hartelijk dank dat u ons deze mogelijkheid biedt!”

Deze dag is weer gesponsord door een aantal bedrijven waaronder; Go Tan, Rabobank, Drukkerij van Ree,Unit 4, Vulka, EF2 ,H. Hardeman, Roseboom Ede bv,Elysee, Paramedisch Instituut Rembrandt , Huis arsten “de Zwaai”, Gezondheidscentrum de Zwaai,van Wakeren beveiliging, Bochane, Residece Rhenen, HYARCHIS net, Roelofsen Bloemen, Kreko, CBRE, Gijs van de Hoef , IT Sec, SportTotaal, AVEX, Administratiebrigade, SKY net, De Maes cateringservice, Novak , Experda en de 3 Zussen.

“Veel dank gaat uit aan alle personen en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd aan deze zeer geslaagde dag!” aldus een trotse Erik Keulen. “Wij kijken al weer met veel plezier uit naar de 17e editie, waarvoor de 1e inschrijvingen al weer binnen zijn.