© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Schoonmaakactie Prattenburg

Persbericht Rotary Club Veenendaal

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onderwerp: Schoonmaakactie Prattenburg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rotaryclub Veenendaal  en Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg starten actie:

“Houdt Prattenburg schoon!”

VEENENDAAL – Vrijdag 16 Mei is, op initiatief van Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg en in samenwerking met de leden van Rotary Club Veenendaal de actie “Houdt Prattenburg schoon!” van start gegaan. In het Koetshuis van Prattenburg werd de aftrap gegeven voor de start van een groep vrijwilligers die ervoor gaan zorgen dat het zwerfvuil op het landgoed opgeruimd wordt.

Door Rotaryclub Veenendaal werd hier met veel enthousiasme een bijdrage aangeleverd zo vertelt voorzitter Ingrid Timmer: “Met onze acite-commissie “Rotary Doet” willen wij door zelf de handen uit de mouwen te steken, een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap.”

De wijkbeheerder van de gemeente Veenendaal, Dirk Bok, stelde spontaan 15 papierknijpers beschikbaar en overhandigde deze aan de Stichting om de klus te klaren. Het resultaat van deze eerste actie is enerzijds verheugend en anderzijds bedroevend. Verheugend omdat het aangenamer wordt om te wandelen in een schone omgeving. Bedroevend omdat het bijna niet is voor te stellen dat wandelaars, fietsers en andere recreanten zoveel rommel van zich afgooien. Met deze actie hoopt de werkgroep bij de bezoekers het bewustzijn van een schone natuur aan te wakkeren. “Recreanten mogen zich best beseffen dat zij te gast zijn op één van de grootste particuliere landgoederen op de Utrechtse Heuvelrug en dit alleen met hun medewerking opengesteld kan blijven!” aldus initiatiefnemer Jac van der Laan.

Met het ophalen van de eerste afvalzakken vol rommel heeft de werkgroep er alle vertrouwen in dat de bezoekers/gebruikers hun afval in het vervolg mee naar huis zullen nemen.

Op de parkeerplaats van “De Groene Entree”, tegenover restaurant De 3 Zussen, staan sinds kort ook prullenbakken. Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg richt zich met haar activiteiten volledig op het landgoed.

Deze groep vrijwilligers zal 4 keer per jaar, of zo nodig vaker, in actie komen om de bossen en de wandelpaden schoon te houden. De eerst volgende opruimochtend is gepland op vrijdag 6 Juni. De Vrienden van Landgoed Prattenburg zullen per email worden geïnformeerd.

Kijk voor informatie of als u ook Vriend wil worden op www.prattenburg.nl – vriendenstichting – ook kunt u ons volgen op Facebook “Vrienden van Landgoed Prattenburg”