Activiteiten

roa

Een greep uit de projecten en activiteiten van Rotaryclub Vlaardingen

 

Steun Jeske en Flip en doneer!

Steun Jeske en Flip en doneer!

Jeske heeft PTSS. Door de vele aanvallen kan ze moeilijk normaal van het leven genieten. Flip kan haar hierbij helpen maar dan moeten Flip wel eerst een opleiding volgen voor hulphond.

 

Op kamp met de Rotary

25 maart:Kinderen uit Vlaardingen naar het Vlielandkamp

2 kinderen uit Vlaardingen gaan naar het Vlielandkamp. Kinderen die door hun gezinssituatie niet op vakantie kunnen, krijgen zo de mogelijkheid er 10 dagen tussenuit te trekken.

 

Foto's Groot Vlaardings Kinder Dictee

10 oktober:Het Groot Vlaardings Kinderdictee: Taal is leuk!

Rotary Club Vlaardingen oragniseerde op dinsdag 10 oktober alweer voor de zesde keer het Groot Vlaardings Dictee.

Leerlingen van achtentwintig groepen van twintig Vlaardingse basisscholen namen dit jaar deel aan de eerste editie van het Groot Vlaardings Kinderdictee.

De winnaars van de voorrondes werden met een limo opgehaald voor de eindstrijd in de Stadsgehoorzaal

 

Rotaryclub Vlaardingen organiseert Groot Vlaardings Dictee

14 november:Rotaryclub Vlaardingen organiseert Groot Vlaardings Dictee

Meer dan honderd Vlaardingers hebben donderdagavond 11.250 euro ingezameld door mee te doen aan het tweede Groot Vlaardings Dictee. De opbrengst is gedoneerd aan De Kledingbank, Stadslandbouw Van Ruytenburg en de Spring Foundation. Elk van deze goede doelen heeft op de avond een check ontvangen van 3.750 euro.

 

27.000 euro voor het goede doel

1 juli:27.000 euro voor het goede doel

Rotaryclub Vlaardingen heeft in het afgelopen clubjaar ruim 27.000 euro opgehaald en aan goede doelen gedoneerd. Het geld ging voornamelijk naar Vlaardingse goede doelen en een gedeelte naar een waterproject in Cambodja.

 

Diploma’s voor leerlingen van Petje af Waterweg

25 juni:Diploma’s voor leerlingen van Petje af Waterweg

Tien leerlingen kregen hun eerstejaars Petje af diploma en speldje uitgereikt door wethouder Bert van Nieuwenhuizen. Vijf leerlingen die in de loop van het jaar zijn ingestroomd kregen een aanmoedigingscertificaat.

 

Agnes van Ardenne leest voor!

4 april:Agnes leest voor!

Rotary Club Vlaardingen organiseert voor de vijfde keer het Groot Vlaardings Dictee. Het dictee is geschreven door de bekende Vlaardinger Jan van Hemert en zal worden voorgedragen door voormalig minister voor ontwikkelingssamenwerking en oud- wethouder van Vlaardingen Agnes van Ardenne.

 

Jubileumboekje Rotary Club Vlaardingen: 60 jaar

23 juni:Rotary Club Vlaardingen 60 jaar

Dinsdag 30 juni a.s. reikt de voorzitter van Rotaryclub Vlaardingen, Vincent Kevenaar, het eerste jubileumboekje over deze club uit aan de gouverneur van Rotary van het district 1600, Pia Kraak

 

Kinderen Wandelen voor Water voor ontheemden in Jemen

waw

Leerlingen van Vlaardingse basisscholieren bewust maken van het feit, dat het niet vanzelfsprekend is dat er schoon drinkwater uit de kraam komt. Rotary Vlaardingen wil dit bewustzijn bij de jeugd versterken door de organisatie van een wandeling met water op 18 maart.

 

Niemand hoeft alleen te zijn: alleenstaanden diner

16 december:Rotaryclub Vlaardingen organiseert ‘alleenstaandendiner Vlaardingen’

Meer dan honderd gasten worden op dinsdagavond 16 december opgehaald om deel te nemen aan het 20e ‘alleenstaandendiner Vlaardingen’. De kosten voor het diner worden gedekt door de opbrengst van de verkoop van boterletters door de leden van Rotaryclub Vlaardingen en door enkele giften.

 

Wandelen voor water: ruim 15.000 euro

21 februari:Wandelen voor water

In totaal zo’n 300 leerlingen van diverse scholen lopen op 20 maart een afstand van ongeveer vijf kilometer, met op hun rug een tas met daarin zes liter water. Zo beleven zij aan den lijve de moeite die kinderen van hun eigen leeftijd moeten doen om aan het dagelijkse rantsoen water te komen.

 

Hoe kunnen we de voedselbank structureel ondersteunen?

31 augustus:Hoe kunnen we bijdragen dat er minder mensen honger hebben in onze regio?

Als je zelf een afgeladen boodschappen kar staat af te rekenen, zou je dan geen euro extra willen geven aan de Voedselbank?
Als meerdere klanten van de supermarkt dit doen? Dan vormt er zich een spaarpot voor de Voedselbank bij Albert Heijn. Resultaat: de Voedselbank kan naar eigen inzicht en behoefte goederen kopen waaraan op dat moment een tekort aan is.

 

Goedgekeurd goed doel

Goedgekeurd goed doel

Goede doelen moeten voldoen aan bepaalde regelgeving om aangemerkt te worden als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wanneer zij aangemerkt zijn als ANBI dan genieten zij belastingvoordeel. Hetzelfde geldt voor u als donateur aan een ANBI. Zo mag u bijvoorbeeld bepaalde giften aftrekken van uw belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting. Wij zijn een goed gekeurd goed doel!