Het Groot Vlaardings Kinderdictee: Taal is leuk!

Het Groot Vlaardings Kinderdictee: Taal is leuk!

Het Groot Vlaardings Kinderdictee: Taal is leuk!

Rotary Club Vlaardingen organiseert op dinsdag 10 april alweer voor de zesde keer het Groot Vlaardings Dictee. Leerlingen van achtentwintig groepen van twintig Vlaardingse basisscholen nemen dit jaar deel aan de eerste editie van het Groot Vlaardings Kinderdictee. Zij nemen het aanstaande dinsdagmiddag tegen elkaar op in de grote finale in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

Samen met je vader

In de afgelopen weken werden voorrondes gehouden in de deelnemende groepen 7 en 8. De leerlingen maakten een dictee dat werd aangeleverd vanuit de organisatie. Dit was direct een mooie voorbereiding op de CITO eindtoets die later in april plaatsvindt. De finalisten nemen het aanstaande dinsdagmiddag tegen elkaar op tijdens de Grote Finale van het Vlaardings Kinderdictee in de Stadsgehoorzaal. De finalisten mogen samen met hun vader deelnemen aan de finale.

 

Eeuwige roem en geld voor een goed doel

De 1e, 2e en 3e prijswinnaars van het Groot Vlaardings Kinderdictee winnen naast eeuwige roem en hun foto in de krant, een geldbedrag dat zij mogen besteden aan een goed doel naar keuze van de klas. Dit kan een project binnen de eigen school of een extern goed doel zijn. De geldprijzen worden beschikbaar gesteld door de Rotary club en lokale sponsors en donateurs.

 

Rotary Club Vlaardingen wil leerlingen van alle basisscholen samenbrengen en laten ervaren hoe leuk taal kan zijn. “We zijn blij verrast door de grote animo van de basisscholen om mee te doen.”, vertelt organisator Martijn Verbeek. “Ruim 28 groepen van 20 basisscholen in Vlaardingen hebben gehoor gegeven aan onze uitnodiging. Zij hielden voorrondes in de klas, bedachten met de leerlingen aan welk goed doel zij hun geldprijs zouden willen besteden en komen dinsdag naar de Stadsgehoorzaal voor de grote finale. We gaan er een mooi taalfeest van maken!’