Help mee met Rotary voor Sint Maarten

HELP SAMEN MET ROTARY VOOR SINT MAARTEN!

Orkaan Irma heeft Sint-Maarten bijna helemaal verwoest. Huizen staan niet meer overeind, voedsel en water is nauwelijks verkrijgbaar. De wanhoop is te lezen op de gezichten van de mensen. Hoe meer mensen helpen, hoe beter.

Ook Rotary komt in actie. Rotary werkt nauw samen met Shelterbox. ShelterBox is een uniek en uitermate praktisch concept. De hulp is helder, eenvoudig en effectief. De shelterbox is een transportabele, stevige maar lichte kunststof box; Hij is gevuld met een tent en andere artikelen, die nodig zijn om te overleven. Het helpt een gezin aan de eerste basisuitrusting voor de herinrichting van een huishouden en een dak boven hun hoofd! En dat is nu nodig op Sint Maarten!

De kostprijs voor een Shelterbox is € 750,-.
De Rotaryclubs in Vlaardingen en Maassluis doneren in ieder geval voor Shelterboxen in Sint Maarten, maar ook u kunt meehelpen. Maak uw donatie aan Sint Maarten concreet en doneer ook voor een Shelterbox. Met uw bijdrage maakt u daadwerkelijk een verschil. Rotary zorgt er voor dat uw donatie wordt geïnvesteerd in een Shelterbox, waarmee we de inwoners van Sint Maarten direct kunnen helpen.

Helpt u mee?! Uw donatie kunt u voor 21 september a.s. overmaken op rekeningnummer: NL65INGB0652420656 t.n.v. Stichting Community Service Rotary Vlaardingen. (ANBI-status)
Vanzelfsprekend houden de Rotary Clubs u op de hoogte hoeveel Shelterboxen we met elkaar hebben kunnen versturen naar Sint Maarten!

Bij voorbaat hartelijk dank!

Namens de voorzitters van

Rotary Maassluis Ria van der Stok
Rotary Vlaardingen 80 Ben Valk
Rotary Vlaardingen Miranda van Kortenhof

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ria van der Stok
06-51758192

Ben Valk
06-57741874

Miranda van Kortenhof
010-5911440
voorzitter@rotary-vlaardingen.nl

WAT ZIT ER IN EEN SHELTERBOX:

Het concept is in de afgelopen 16 jaar doorontwikkeld en heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Een standaard gepakte ShelterBox weegt 50 kg. Voor de reis en de veiligheid worden de boxen verzegeld. De box en de gehele inhoud zijn bedoeld voor eenmalige uitgifte en worden in eigendom weggegeven aan een gebruiker. De ShelterBox met inhoud vormt in veel gevallen de basisuitrusting voor de herinrichting van een huishouden.

• De box is een 185,5 liter en 84 x 60 x 57 cm grote; 6,8 kg zware kunststofbox, waarin de uitrusting moet passen. De box is goed stapelbaar, past op standaard pallets en is goed met 2 man te tillen.
• Een speciaal ontwikkelde grote familietent met binnen- en buitentent, 2 stoffen scheidings-wanden voor een beetje privacy en een reparatie kit. Deze tenten zijn ook geschikt voor winterweer volgens internationale standaarden en kunnen worden voorzien van een extra warmte-isolerende laag tussen binnen- en buitentent.
• Vinyl geïsoleerde slaapmatjes en lichtgewicht thermo-dekens. Deze matjes en dekens kunnen ook meerdere wijzen worden gebruikt: als watervangers, als zitje, terwijl de matjes als grond tafel dienen voor maaltijden of als tent tapijt.
• Een Life Straw waterfilter voor 18.000 liter of een pak van 180 zuiveringstabletten of een water-zuiveringskit met een 9 liter watertank. In het laatste geval zuivert één tablet een volle tank water. Dat betekent 6.800 liter schoon drinkwater. Voor een familie van 10 is dat circa 3 maanden gezuiverd goed drinkwater.
• Twee 8 of 15 liter opvouwbare waterdragers.
• 25-50 meter touw en een rol stevige plastic multi-purpose zakken.
• Een gereedschapsset in een canvas tas met daarin een bijl, een combinatietang, een nijptang, een zaag, een hamer, een pionierschopje en een hak.
• Een op meerdere fossiele brandstoffen werkende brander of een hout-oventje.
• Roestvrij stalen borden, koppen en kook- / eetbestek.
• Een kinderpakketje; met daarin o.a. schrijf- en kleurboekjes, krijtjes, schoolspullen, stickers.