© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Marlies Scholtes bakt voor bedden in Cambodja

Marlies bakt voor nieuwe bedden voor Cambodja


Marlies Scholtes bakt cakes waarvan de opbrengst bestemd is voor haar actie voor Cambodja. Van Rotary Club Vlaardingen ontving ze een bijdrage van € 250. Voorzitter Robert-Jan Kijne: “Zo’n mooi persoonlijk initiatief verdient wat extra steun.”

 

Marlies Scholtes was in 2018 op vakantie in Cambodja. Daar heeft ze een aantal weken vrijwilligerswerk gedaan bij een organisatie die hulp biedt aan arme en zieke Cambodjanen. Als medewerker in de gehandicaptenzorg was haar al gauw duidelijk dat er extra hulp nodig is om deze mensen een beter leven te bieden.

 

Sinds die tijd organiseert ze jaarlijks een actie om geld bijeen te brengen voor hulpgoederen. Zo heeft ze in 2019 o.a. een waterfiltersysteem voor het centrum Home of Hope kunnen bekostigen en vorig jaar rolstoelen, krukken en rollators. Ook zijn er voedingsmiddelen geschonken.

 

Dit jaar zijn de opbrengsten van haar actie voor het aanschaffen van 30 nieuwe bedden. “Mijn aanspreekpunt in Cambodja heeft een bedrijf gevonden dat een compleet bed levert voor € 155 per stuk,” zegt Marlies. “U begrijpt dat ik alle hulp kan gebruiken. De bijdrage van Rotary Club Vlaardingen is dan ook erg welkom!”

 

De rest van het benodigde geld vergaart ze o.a. met de verkoop van haar eigen gebakken cakes. Als dochter van de bekende bakker Wim Scholtes lijkt dat een logische keus. Ook overige giften zijn natuurlijk van harte welkom.

 Voor meer informatie over Marlies en haar actie kijkt u op: www.facebook.com/ikbakvoorcambodja .