RC Harlingen: onze steun en toeverlaat...

Frits Boddeman | 14/09/2019

Vijftig kinderen, tenminste vijftig koffers of tassen en heel veel Rotarians (de chauffeurs uit het hele land) zijn er op de vertrek- en ophaaldagen bij de bagagekar. Gelukkig kan Stichting Rotary Vlielandkamp altijd rekenen op de aanwezigheid van een aantal nuchtere Friezen van RC Harlingen die, gehuld in de knalgele Rotary veiligheidshesjes, ingrijpen voordat een chaos kan ontstaan.

De terminal van Rederij Doeksen in Harlingen vormt de scheidslijn tussen gemotoriseerd vervoer en de ‘benenwagen’. Vlieland is autovrij en bagage van Vlielandgangers wordt in grote karren naar het eiland overgebracht. Bij de bagagekar van het Rotary Vlielandkamp leveren clubleden van RC Harlingen onder leiding van Gerard de Boer al sinds jaar en dag hand- en spandiensten.

En Gerard kent het klappen van de zweep, want als eigenaar van de HEMA in zowel Harlingen als op het eiland Terschelling heeft hij bijna dagelijks met de vanuit Harlingen vertrekkende veerdiensten te maken. Met zijn kennis van de lokale omstandigheden heeft hij al meerdere keren een pragmatische oplossing aangedragen als zich onverhoopt een probleem voordeed.

De Harlingers verwelkomen de kinderen, handelen bagage af, verstrekken keycords bij het brengen en controleren op de aanwezigheid van keycords bij het ophalen. Verder zorgen zij ervoor dat de bagagekar duidelijk is gemarkeerd door Rotary vlaggen en in de terminal serveren zij koffie of thee aan de chauffeurs en ijs aan de kinderen. RC Harlingen is voor de organisatie van het Vlielandkamp een onmisbare schakel!