© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RC Harlingen: onze steun en toeverlaat

Frits Boddeman | 15/08/2021

Kinderen, bagage en Rotarians (de chauffeurs uit het hele land) zijn op de vertrek- en ophaaldagen in groten getale aanwezig bij de terminal van Rederij Doeksen. Gelukkig kan Stichting Rotary Vlielandkamp altijd rekenen op de hulp van een aantal nuchtere Friezen van RC Harlingen die, gehuld in de knalgele Rotary veiligheidshesjes, ingrijpen voordat een chaos kan ontstaan.

De terminal van Rederij Doeksen in Harlingen vormt de scheidslijn tussen gemotoriseerd vervoer en de ‘benenwagen’. Vlieland is autovrij en bagage van Vlielandgangers wordt in grote karren naar het eiland overgebracht.

Bij de ontvangst van de kinderen en het innemen van de bagage leveren clubleden van RC Harlingen onder aanvoering van Gerard de Boer al sinds jaar en dag hand- en spandiensten. En Gerard kent het klappen van de zweep. Met zijn kennis van de lokale omstandigheden heeft hij al meerdere keren een pragmatische oplossing aangedragen als zich onverhoopt een probleem voordeed.

De Harlingers hadden er dit jaar een ‘anders dan anders’ taak bij, namelijk de zorg dat ter plaatse het coronaprotocol van het Vlielandkamp door iedereen werd nageleefd. Dus bij aankomst in Harlingen direct een strikte scheiding tussen chauffeurs en de kinderen, om zo een ‘kampbubbel’ te creëren en in stand te houden. En toezicht op het droppen - en bij vertrek op het oppikken - van bagage zonder interactie tussen chauffeurs en de leiding van het kamp. Kortom RC Harlingen was ook voor een Vlielandkamp in coronatijd een onmisbare schakel!