Wandelen voor Water 2014

Op woensdag 19 maart 2014 (Wereldwaterdag-week) beseften 75 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen “de Zonnewijzer” en “de Vijverhof” wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen. Zij wandelden daarvoor op die dag 6 kilometer wandelen met 6 liter water op hun rug. Met deze prestatie halen ze geld op voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden.

Gemiddeld zorgde elk deelnemend kind er voor dat 3 kinderen over schoon drinkwater of sanitair kunnen beschikken! Doel van Wandelen voor Water is dat kinderen zich bewust worden van de waterproblematiek in de wereld. De scholen besteden vooraf en tijdens de week van Wandelen voor Water hier volop aandacht aan door speciale lesprogramma's. Om 10.00 uur verzamelden kinderen zich op het Zijdepark nabij de Albert Hein in Leidschenhage, nadat ze de eerste kilometers er op hadden zitten en kregen ze een versnapering, gesponsored door Albert Heijn. Verder werden ze toegesproken door Wethouder Saskia Bruines van Onderwijs over het belang van dit initiatief.

De Rotary Club Voorburg Vliet ondersteunde deze actie dit jaar voor de tweede keer en wil Wandelen voor Water ook komende jaren blijven ondersteunen en uitbouwen tot een jaarlijks evenement met meerdere scholen in de gemeente.

Wandelen voor Water is een initiatief waar vele Nederlandse Rotary Clubs al jarenlang aan hebben meegeholpen.