Weekendschool Project

De Rotary Club Voorburg-Vliet heeft in 2011 een nieuwe relatie met Weekend School Den Haag opgestart.

IMC Weekendschool is in 1998 ontstaan uit noodzaak. Psycholoog Heleen Terwijn ontdekte tijdens haar onderzoek naar motivatie dat het met de toekomst-verwachtingen van scholieren in het basisonderwijs droevig gesteld was. Zij bedacht een effectieve aanpak: vrijwillig aanvullend onderwijs op zondag voor scholieren van tien tot veertien jaar. De methode die IMC Weekendschool hanteert is het aanbieden van lessen van professionals uit vele beroepsvelden. De weekendschool biedt haar leerlingen uit uitgebalanceerd programma aan, waardoor ze kennis kunnen maken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij.

Zo heeft Rotary Club Voorburg-Vliet heeft een aantal kinderen van de Weekendschool Den Haag uitgenodigd om een kijkje te komen nemen achter de schermen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI): een welbestede middag.

Op 20 januari 2013 organiseerde de IMC Weekendschool voor de 4e keer een excursie naar de Martinair Flight Academy op Vliegveld Lelystad. De studenten mochten plaatsnemen in een flight simulator, kregen hun eerste les in areodynamica en mochten ook even in de cockpit zitten van een echte Cesna!! Leden van Rotary Voorburg-Vliet zorgden net als vorig jaar voor het transport van de weekendschool studenten naar Lelystad (en staken er ook zelf nog wat op….).

Rotarians uit de Voorburg-Vliet club hebben verder als gastdocenten hun vaardigheden en kennis overgedragen, wat er toe moet gaan bijdragen dat de leerlingen de rest van hun leven kritischer en bewuster in de maatschappij zullen staan. Op de weekendschool krijgen de jongeren les van onder andere advocaten, dokters, architecten, journalisten en kunstenaars. Zo komen ze in aanraking met beroepsgroepen, academische vakken en cultureel-maatschappelijke sectoren, die ze van huis uit meestal niet leren kennen.