© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Moorddiner voor docenten in Haïti

Murder Mystery Dinner in De Gouden Leeuw

Moorddiner voor docenten in Haïti

Het volgen van onderwijs is het begin van het einde van armoede. Vanuit die overtuiging besluiten we in december 2018 vijf pabo-studenten in Haïti te sponsoren, onder andere door een moorddiner.

Haïti is een van de armste landen van de wereld. Het wordt regelmatig geteisterd door natuurgeweld en meer dan 80% van de mensen is analfabeet en werkloos. In 1998 begint kleuterleidster Marijke Zaalberg in de bergen ten zuiden van Port-au-Prince met lesgeven: de start van Stichting Naar School in Haïti en de Ecole Soleil de Hollande. Inmiddels volgen 800 kinderen er onderwijs van de kleuterschool tot en met de derde klas middelbare school.

Kwaliteit van leerkrachten

Omdat het budget van 2,5 ton per jaar vooral opgaat aan verplichte uitgaven, zoekt de school sponsoring voor meer continuïteit. Met name de kwaliteit van de leerkrachten vraagt verbetering. Om vijf jonge mensen, die 20 jaar geleden als wees bij de school binnenkwamen, op te leiden tot docent en de overige 26 leerkrachten bij te scholen is 30 duizend dollar nodig over een periode van drie jaar. Onze club besluit dat bedrag bijeen te brengen.

Agatha Christie

In juni 2019 organiseren we bijvoorbeeld een Murder Mystery Dinner in De Gouden Leeuw. De 80 dinergasten moeten tussen de gangen door een moord zien op te lossen in de trant van Agatha Christie’s Murder on the Nile. De detective en alle verdachten, die zich tussen de gasten mengen, worden gespeeld door het Haagse amateurgezelschap The Anglo-American Theatre Group. Het diner brengt 2,5 duizend euro op.