© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Op de fiets van Koblenz naar Hoek van Holland

De deelnemers aan de fietstocht

Op de fiets van Koblenz naar Hoek van Holland

Het leukste fietsavontuur van 2022. Dat is The Ride on Education, een sponsorfietstocht van Koblenz naar Hoek van Holland. Het evenement vindt plaats van 16 tot en met 23 juli. Drie leden van onze club doen mee voor Stichting Naar School in Haïti.

Al tien jaar lang weet de organisatie van The Ride on Education bijzondere fietsroutes uit te stippelen. Zo voert de allereerste editie de sportievelingen van de Drentse Hooglanden naar de Schotse Hooglanden, gaat de zevende editie van Eindhoven naar Parijs en staat afgelopen jaar een rondje Nederland op het programma. Wel steeds met hetzelfde doel: geld bijeenbrengen voor ondersteuning van onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

Acht etappes van 70 tot 90 km per dag

De editie van 2022 leidt van Koblenz naar Hoek van Holland in acht etappes van 70 tot 90 km per dag. Drie leden van onze club hebben zich aangemeld. De sponsorbedragen die zij bij familie en bekenden weten los te krijgen gaan naar Stichting Naar School in Haïti en de Ecole Soleil de Hollande. Voor dat doel steken we al enige jaren de handen uit de mouwen, zoals met een Murder Mystery Dinner, een kerstactie en veilingen via Zoom.

Koek-en-zopiestops

Albert Brans neemt voor de tweede keer deel en weet dus waarover hij praat: “Deze fietstocht is als een verzorgde vakantie. Campingplaatsen voor je tentje zijn geregeld, met koek-en-zopiestops onderweg. Het enige wat je moet doen is trappen in je eigen tempo naar de volgende pleisterplaats verderop. Elke afgelegde kilometer betekent door eigen sponsorwerving een bijdrage aan kinderen voor wie onderwijs niet vanzelfsprekend is.”

Ruim 23 duizend euro

De 26 deelnemers fietsen in zon en regen voor drie stichtingen. In totaal weten ze ruim 23 duizend euro aan sponsorbedragen te verzamelen: 11 duizend euro voor Stichting Naar School in Haïti, 11 duizend euro voor Verre Naasten en duizend euro voor Stichting Charis.