© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Opnieuw actie bij Dirk voor Oekraïners in Moldavië

Rotaryleden nemen deel aan de eerste inzamelactie

Opnieuw actie bij Dirk voor Oekraïners in Moldavië

Zaterdag 26 november organiseert onze club voor de tweede maal een voedselinzamelactie van houdbare producten voor gevluchte Oekraïners in Moldavië. De actie vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur bij Dirk op de Koningin Julianalaan in Voorschoten.

Moldavië is een van de armste landen van Europa. Het land telt 4 miljoen inwoners en biedt inmiddels onderdak aan 100.000 vluchtelingen uit Oekraïne. De arme bevolking zorgt met heel veel liefde voor voedsel en huisvesting. Maar zonder hulp is dat onmogelijk, zeker met de winter voor de deur. Om ook vanuit Voorschoten een steentje bij te dragen organiseert onze Rotaryclub opnieuw een voedselinzamelactie.

Producten waaraan veel behoefte bestaat

Bij de ingang van de supermarkt overhandigen we de klanten een boodschappenlijstje met producten waaraan veel behoefte bestaat, zoals houdbare melk, groenteconserven en pasta. Na betaling aan de kassa kunnen klanten die producten bij ons inleveren. Wij brengen de volle kratten vervolgens naar de loods aan de Rouwkooplaan 7 die Van der Valk beschikbaar stelde en vanwaar Julia Reijers het transport coördineert.

Liefdadigheidscentrum in Sîngera

De houdbare producten van Dirk en andere hulpgoederen komen terecht bij het Moldavisch-orthodoxe liefdadigheidscentrum OCCM in Sîngera, waarmee Julia intensief contact onderhoudt. Lezers die het initiatief willen steunen kunnen ook een donatie overmaken op rekening NL53 INGB 0002 7688 04 t.n.v. Hart voor de Oogst, o.v.v. Oekraïense vluchtelingen Moldavië. Julia deelt de voortgang op Facebook.