Afgeronde activiteiten 2018

·

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

C:\Users\Eigenaar\Downloads\IMG-20180106-WA0012_1515945909240.jpgEen aantal leden van Rotaryclub Maas en Waal roeit wekelijks bij De Batavier bij Niftrik, in de sloep: Vrouwe Marianne. Het leek ons daarom een leuk idee om onze nieuwjaarsbijeenkomst in en rond het clubhuis van de roeivereniging in Niftrik te laten plaatsvinden. Dus kwamen op zaterdag 6 januari vrijwel al onze leden met hun partners samen in De Kink om kennis te maken met deze mooie plek. We hadden een aantal buitenactiviteiten gepland en gelukkig zat het weer mee! Een aantal niet-roeiers binnen onze club wilde ervaren hoe het is om te roeien in een sloep. Genny de Boever (roeilid van de Batavier) en ook onze ervaren roeiende leden Jan de Lorijn en Rik de Jong, begeleidden deze dappere beginnelingen. De anderen maakten ondertussen een heerlijke wandeling over de dijk en langs de uiterwaarden van de Maas. Na deze verkwikkende activiteiten, konden wij in het clubhuis genieten van een fantastisch verzorgde lunch. We werden door de gastheer en gastvrouw van dit clubhuis enorm verwend met allerlei lekkers, een feestje voor de smaakpapillen. Rond half drie sloten we deze geslaagde start van het nieuwe jaar af. Met onze dank roeivereniging De Batavier voor de plezierige ontvangst en goede zorgen!

·

NLdoet 2018

Afgelopen maart hebben de leden van Rotaryclub Maas en Waal haar handen wederom uit de mouwen gestoken. Het museum in Beneden-Leeuwen ziet er weer glanzend schoon uit.

·

Botary 2018

Ook in 2018 vond de Botary weer plaats. Elf teams van serviceclubs hebben het herfstige en natte weer doorstaan en voerden sportief strijd om zo geld te verdienen voor het door hen gekozen goede doel. Dit jaar was het wel een erg speciale editie. Na jaren op rij tweede te zijn geworden, konden wij eindelijk de beker in de lucht houden. Het gewonnen prijzengeld van €3.800-, werd geschonken aan St. Kinderboederij Wamel.

De overige winnende teams waren:

2e prijs €2.800: RC Midden-Betuwe Valburg. Goede doel: “Outward Bound”, t.b.v. deelname van kinderen De Pantarijn te Wageningen aan survivalkamp in Wales

3e prijs €1.800: RC Nijmegen-Zuid. Goede doel: een belevenistafel voor Kalorama (tehuis voor blinden en slechtzienden).

4e prijs €1.200: RC Rijk van Nijmegen. Goede doel: de voedselbank in Nijmegen.

5e prijs €1.000: RC Tiel. Goede doel: Ouderentafel Tiel.

6e prijs €800 (troostprijs): Lionsclub Maas en Waal. Goede doel: de respijtkamer van het Bijna-thuishuis in Druten.

Tijdens de Botary namen wij tevens afscheid van Jan de Lorijn. Jan is velen jaren lid geweest van onze club en was teamaanvoerder van het Botaryteam. Wij willen Jan bedanken voor als zijn inzet en zullen hem missen in de sloep!

·

Santa Run georganiseerd door Rotaract Rivierenland

Op 22 december werd door de Rotaract Rivierenland de tweede editie van de Santa Run georganiseerd. Het gaat hier om een 3 km lange fun run voor de hele familie, waarbij iedereen verkleed is als kerstman. Ook van onze club deden een aantal leden en familieleden mee. In totaal werd met de actie €2000-, opgehaald voor de Stichting Help Elkaar in Geldermalsen.

Meer weten over Rotaract Rivierenland of de Santa Run? Neem dan een kijkje op www.rotaractrivierenland.nl.