Nieuws

NLdoet 2018

Afgelopen maart hebben de leden van Rotaryclub Maas en Waal haar handen wederom uit de mouwen gestoken. Het museum in Beneden-Leeuwen ziet er weer glanzend schoon uit.

Aankondiging: Botary 2018 vindt plaats op 23 september

Komend jaar wordt de zesde editie van de Botary georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 26 september. Verdere informatie volgt later.

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

C:\Users\Eigenaar\Downloads\IMG-20180106-WA0012_1515945909240.jpgEen aantal leden van Rotaryclub Maas en Waal roeit wekelijks bij De Batavier bij Niftrik, in de sloep: Vrouwe Marianne. Het leek ons daarom een leuk idee om onze nieuwjaarsbijeenkomst in en rond het clubhuis van de roeivereniging in Niftrik te laten plaatsvinden. Dus kwamen op zaterdag 6 januari vrijwel al onze leden met hun partners samen in De Kink om kennis te maken met deze mooie plek. We hadden een aantal buitenactiviteiten gepland en gelukkig zat het weer mee! Een aantal niet-roeiers binnen onze club wilde ervaren hoe het is om te roeien in een sloep. Genny de Boever (roeilid van de Batavier) en ook onze ervaren roeiende leden Jan de Lorijn en Rik de Jong, begeleidden deze dappere beginnelingen. De anderen maakten ondertussen een heerlijke wandeling over de dijk en langs de uiterwaarden van de Maas. Na deze verkwikkende activiteiten, konden wij in het clubhuis genieten van een fantastisch verzorgde lunch. We werden door de gastheer en gastvrouw van dit clubhuis  enorm verwend met allerlei lekkers, een feestje voor de smaakpapillen. Rond half drie sloten we deze geslaagde start van het nieuwe jaar af. Met onze dank roeivereniging De Batavier voor de plezierige ontvangst en goede zorgen!

Verkoop bloembollen groot succes

Tijdens de afgelopen Leste Mert te Druten verkochten wij bloembollen. Bezoekers van de markt konden maar liefst 25 bloembollen voor slechts €5,- kopen. Het opgehaalde geld komt ten goede aan het Techlokaal in WestMaas&Waal en De Dagbesteding in De Hof te Druten. Met gepaste trots kunnen wij melden dat alle zakken verkocht zijn en wij een mooi bedrag hebben weten op te halen voor onze twee goede regionale doelen. Alle helpers en kopers bedankt!

Mountainbiken voor kinderboerderij Wamel

Als club doen we geregeld mee aan acties van andere clubs. Zo heeft onlangs één van onze leden deelgenomen aan Bike Festival Brabant van Rotaryclub Schaijk-Land van Ravenstein. Op zijn moutainbike behaalde hij zeer verdienstelijk de tweede plaats. Zo ontvingen wij €600,- voor ons goede doel: de kinderboerderij in Wamel. Op 29 oktober overhandigde Rik de Jong de check aan Piet van Abeelen, bestuurslid van de kinderboerderij.

Waaljutten oktober 2017

Op zaterdag 7 oktober jongstleden hebben een aantal leden stukken waalstrand in Maas&Waal schoongemaakt. Weer en wind trotserend, hebben de leden ruim 15 vuilniszakken vol aan rommel gevonden. Waaljutten is een initiatief van IVN, een aantal Waal-gemeenten en Rijkswaterstaat. Voor het schoonhouden van de uiterwaarden ontvangt onze club een vergoeding, die wij op onze beurt weer kunnen besteden aan goede doelen in de regio.

Rotaryclub Wamel Maas en Waal ontvangt inspirerende gastspreker

Op vrijdag 8 september hadden wij de eer een zeer inspirerende gastpreker te mogen verwelkomen bij onze bijeenkomst. Koen Groenewold, lid van de Raad van Commissarissen van FC Twente, sprak met ons over onder andere ‘Noaberschap’. Noaberschap is een Twents begrip waaronder ‘met elkaar naar elkaar omkijken, zodat niemand buitenspel hoeft te staan’ bedoeld. Het was een mooie avond die perfect aansloot op het thema van onze voorzitter.

Rotaryclub Wamel Maas & Waal wint Pubquiz Rotaract

Rotaryclub Wamel Maas & Waal heeft tijdens het éénjarig bestaan van Rotaract meegedaan aan een pubquiz. Rotaract is een serviceclub voor young professionals tussen de 18 en 35 jaar. Bij deze pubquiz behaalden wij de eerste plek, waarmee wij €450,- ophaalden. Dit bedrag hebben wij geschonken aan het Bijna Thuis Huis te Druten.

 

Succesvolle editie NLdoet 2017

Tijdens NLdoet 2017 hebben wij onze handen uit de mouwen gestoken voor de archelogievereniging Tremele in Dreumel. Hierbij hebben wij de bezoekersruimte schoongemaakt en hebben wij hun buitenruimte opgeruimd.