Een woord van de voorzitter

Als voorzitter van Rotaryclub Wamel Maas en Waal heet ik u allereerst van harte welkom op onze website. 

Tja de Rotary …waarom zou je dat doen?

Wat mij deed besluiten om lid te worden, is de samenwerking op maatschappelijk niveau en actief zijn met mensen die een hart hebben voor de omgeving.

Zelf werk ik in de eerste lijn gezondheidszorg, waarin de afgelopen jaren de marktwerking zijn intrede heeft gedaan. Juist het sociale aspect is hierdoor in de zorg helaas naar de achtergrond geraakt. Leden van serviceclubs zijn veelal in staat signalen op te vangen van mensen die buitenspel zijn geraakt en initiatieven te ondersteunen om dit verder te voorkomen. Dit doen we soms met handjes en adviezen, maar ook met evenementen om zo goede doelen te ondersteunen. De tijd van rokende mannen in driedelig grijs is bijna voorbij. Ze zijn er nog, maar steeds minder. Een actieve club is een doorsnede van de regio waar hij zetelt. Mannen én vrouwen.

Dit jaar mag ik voorzitter zijn van deze club. Een club die niet groot is, maar wel goed op de kaart staat. Als thema voor mijn jaar heb ik gekozen voor Noaberschap, samen met elkaar zodat niemand buitenspel hoeft te staan. Hierin ervaar ik de kracht van onze club. 

Ben je geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op, misschien kunnen we samen verder.

Marian Luttikhuis