Eerste-editie-weerterlandprijs-een-groot-succes

Eerste editie Weerterlandprijs een groot succes.

In een tot de nok toe gevuld Munttheater werd op vrijdagavond 10 oktober onder luid applaus de Weerterlandprijs voor beste ondernemer uitgereikt. Hiermee heeft Weert in het jubileumjaar waarin de stad 600 jaar marktrecht viert ook haar ondernemersverkiezing. Een prijs die tweejaarlijks georganiseerd gaat worden om het lokale ondernemerschap een boost te geven. De organisatie van de Weerterlandprijs is in handen van MKB Weerterland en Rotary Weert land van Horne.

Gastheer Arnold Vanderleyde
Arnold Vanderleyde, drievoudig Europees bokskampioen was gastheer van de feestelijke avond. Na een stijlvol ontvangst en een zinnenprikkelend diner werden de aanwezigen getrakteerd op tal van muzikale optredens, waaronder een Johnny Hoes Medley en live gezongen liedjes uit de succesvolle musical ‘Rogstaekers De Legende’.
Ook was er deze avond aandacht voor in Weert gevestigde bedrijven die in 2014 honderd jaar of langer bestaan. Het ging om zo’n 20 ondernemers. De oudste was Adriaens Molenbouw opgericht in 1722, gevolgd door Joss Poel uit 1772, Roto Smeets uit 1867 en Hupperetz Apotheken uit 1898.

Gastheer Arnold Vanderleyde nam het publiek mee naar het onbetwiste hoogtepunt van de avond, de uitreiking van de drie categorieën van de Weerterlandprijs. De spanning was voelbaar in de zaal. Maar liefst 29 producten deden mee in de race om het meest favoriete Weerter product. Het publiek stemde massaal. Duizenden stemmen bepaalden uiteindelijk de drie genomineerde producten; De Fold Me Vaas, WTV Magazine en Weertdegekste.nl kregen de meeste stemmen. Het publiek in het Munttheater bepaalde uiteindelijk dat de eer ging naar Weertdegekste.

Rabobank Verbindingsprijs
Cultureel Lint mag zich komende twee jaren de winnaar van de Rabobank Verbindingsprijs noemen. Het cultureel lint is een prachtig voorbeeld van samenwerking waarin het geheel meer is dan de som der delen. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen het Munttheater, Rick, Muziekcentrum de Bosuil en Bibliocenter.

Ondernemersprijs gaat naar winnaar geitenmelkerij van Summeren uit Stramproy.
Alle drie de genomineerde bedrijven verdienen een podium. Het was daarom voor de jury geen gemakkelijke opgave om te bepalen wie er uiteindelijk met de titel vandoor mag. Doorslaggevend in de keuze was het bijzondere ondernemerschap van de eigenaren: nuchter, met passie en het continu blijven najagen van marktkansen. Ook neemt dit bedrijf op bijzondere wijze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Weerterlandprijs.
De Weerterlandprijs is een initiatief van MKB Weerterland in samenwerking met de gemeente Weert, de Rotary Weert Land van Horne en een breed gedragen organisatiecomité. Het is de ambitie van de organisatie om de prijzen elke twee jaar uit te reiken. Volgende editie worden ook de Nederweerter producten en ondernemers meegenomen.