Open Tuinendag op 22 mei 2016

1ste Open Tuinendag in Weesp

D:\user\Documents\Documenten Dolf\webhare\tijdelijk website\flyer tuinendag.JPGOp 22 mei is de 1ste Open Tuinendag in Weesp gehouden. Rotaryclub Weesp - Vechtstreek Noord heeft meer dan 10 tuinenbezitters, met hele mooie tuinen, bereid gevonden hun tuin open te stellen voor publiek.

De bezoekers begonnen bij Aaltje en kregen daar een plattegrond mee. Daarmee konden de opengestelde tuinen worden gevonden. Achter kleine poortdeuren blijken in Weesp ware paradijzen te liggen. Halverwege de tuinendag begon het helaas te regenen. Dat was wel een domper, maar wel goed voor de tuin, zo merkte een bezoeker op. 


Het doel was om geld in te zamelen voor ons project voor watertanks in Nakuru in Kenia.

Er zijn inmiddels al 5400 watertanks gebouwd, die het regenwater opvangen zodat er schoon drinkwater is. Het project loopt nu enkele jaren en alle tanks werken nog, mede omdat de lokale mensen ze zelf bouwen en onderhouden. Maar er moeten nog veel tanks bij! De Rotaryclub in de stad Nakuru stuurt het project van dichtbij aan. Ook worden er bomen geplant, wordt er onderricht gegeven en is er een eenvoudig micro-kredietensysteem ontstaan. De vooruitgang die schoon water teweegbrengt is heel erg groot, dat hebben enkele van onze Rotaryleden zelf kunnen zien. Zij zijn vorig jaar, op eigen kosten, bij het project gaan kijken. Zie ook het Rotary Waterproject