© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

De Nacht zonder Mama!

http://nachtzondermama.nl/onewebstatic/0dacf1ea14-LOGO%20NACHTZONDERMAMA%20zonder%20mama.jpg

Nacht zonder mama

Door Dolf van Elten

Kinderen van groep 7 en 8 van de Flambouw en de Tweemaster in Nigtevecht hebben het ervaren hoe het is om een nacht zonder hun mama in een zelfgemaakte tent te slapen.

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Flambouw en de Tweemaster hebben ervaren wat het is om een nacht in een hut gemaakt van waardeloos materiaal te slapen. Als je kunt slapen tenminste… Er zijn andere geluiden, het is donker, er is geen telefoon, geen computer, geen zaklantaarn. En misschien waait het wel, de ramen staan open in je in een middag gefabriceerd kartonnenhuis met leem en modder en waarschijnlijk verbonden met touwtjes en wie weet welke waardeloos materiaal nog meer…..

 

http://nachtzondermama.nl/onewebstatic/6fc41ba505-PH%20%284%29.jpg

Op vrijdagmiddag 22 mei om ongeveer 13.00 uur zijn de leerlingen van groep 7 en 8 van de Flambouw en de Tweemaster per boot vanuit Nigtevecht veertrokken naar het terrein van Fort Uitermeer (adres Uitermeer 5 in Weesp) www.uiteraarduitermeer.nl

 

Daar aangekomen is begonnen met de bouw van de hutten. In die hutten hebben de kinderen die nacht overnacht. Na 15.00 uur, als de officiële schooldag erop zit, is er nog een poosje doorgewerkt totdat alle hutten klaar waren. Iedereen kreeg dat harde werken flink honger. Samen hebben we een warme maaltijd gegeten die intussen door een paar mensen van de Rotary Weesp is klaargemaakt.

 

http://nachtzondermama.nl/onewebstatic/86e77419d3-NZM%20%288%29.jpg

‘s Avonds is er met z’n allen een spel gespeeld. Dit spel is speciaal voor deze dag bedacht en het is uitgevoerd door stagaires van het Vechtstede College. Zo kunnen de kinderen op een speelse manier leren wat het nou betekent als je geen dak boven je hoofd hebt of wat je kunt doen als je honger hebt en er geen eten is. Want: daar gaat het allemaal om, dat we ons realiseren dat het niet vanzelfsprekend is dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat je iedere dag met een volle buik en ‘schone’ kleding naar school kunt gaan. Om er voor te zorgen dat kinderen in Zuid Afrika dat ook kunnen, hebben we dit evenement georganiseerd.

 

En dat slapen deden zij niet zomaar….. Dat deden zij voor MAMA Joyce en daar hebben zij geld voor opgehaald. Geld in de vorm van sponsoring om zodoende 50- 60 kinderen een jaar lang naar school te laten gaan. Alle kinderen hebben geprobeerd voor één nacht slapen één Mamas-kind één jaar te ondersteunen. De opvang van een Mamaskind kost € 5 per maand. Totaal is er een bedrag van € 2.800 opgehaald, een fantastisch resultaat! Mama Joyce is hier heel blij mee. Dank zij dit bedrag is zij weer een beetje dichter bij haar ideaal, een nieuw schooltje, waar zij nog meer kinderen kan opvangen en helpen.

 

Zaterdagochtend hebben we om 8.30 uur ontbeten. Alle ouders waren van harte uitgenodigd om na het ontbijt de hutten van de kinderen te komen bewonderen. De leden van Rotary Weesp en de directeur Kinderfonds MAMAS waren ook aanwezig zijn om de hutten te bekijken en om te vertellen hoeveel sponsorgeld er is opgehaald. De loco-burgemeester van Weesp, mevrouw Astrid Heysteeg, heeft een prijs toegekend aan de mooiste hut. Om 10.00 uur was het afgelopen en iedereen ging moe, maar met een enorme ervaring rijker, naar zijn eigen veilige en comfortabele huis.

Met dank aan iedereen die er aan heeft meegewerkt om hier een fantastisch evenement van te maken!

SPONSORS

 

·

De Stichting Uiteraard Uitermeer geeft het gebruik van het terrein.

·

Van Paridon geeft ons gratis het gebruik van een vuilcontainer.

·

De Groene Griffioen geeft biologische kaas voor het ontbijt.

·

Wim Lok van DSS Weesp sponsort de gedrukte enveloppen.

·

De Vereniging Jongeren Kampwerk Weesp stelt het keukengerei ter beschikking.

·

Bakkerij de 7 Heerlijkheden sponsort 10 broden.

·

Annemarie Zeldenrijk van Salon La Beauté sponsort een lekkernij, blijft nog even een verrassing.

·

De Weesper Koe geeft ons koffie en thee en nog veel meer.

·

Boer Erik heeft ons een grote kist met heerlijke appelen gegeven

·

Van Aannemer Valkenburg kregen wij een heleboel planken en balken om hutten van te bouwen

Wilt u ook een bijdrage geven aan het NOSA project? Stort uw donatie op rekening: NL79ABNA0484968777 t.n.v. Rotaryclub Weesp-Vechtstreek Noord, o.v.v. "NOSA project".

http://nachtzondermama.nl/onewebstatic/20330f83ac-logo-flambouw.jpg

http://nachtzondermama.nl/onewebstatic/7a4cd61f8b-logo%2520tweemaster.png