Activiteiten

IJSBAAN 2018-2019
Rotary-ijsbaan Woerden in december weer open

Woerden, 19 november 2018 – In december kan er weer geschaatst worden in het Woerdense stadshart. Voor het negende jaar ligt er straks op het Kerkplein weer een mooie ijsbaan. Dank zij een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukt het de Woerdense Rotaryclubs ook dit jaar weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. De baan wordt een heel stuk groter dan vorig jaar.
Hij gaat open op vrijdagavond 7 december en sluit op zondag 6 januari.
Doel van de organisatoren van het evenement is met name de Woerdense jeugd t/m 12 jaar ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.

Curlingcompetitie al vol
Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is het sprookjesachtige winterdecor van de ijsbaan. Met medewerking van de week- en streekmarkt vindt kaartverkoop en schaatsverhuur vanuit een tent op het Kerkplein plaats.
Er staat rondom de ijsbaan weer van alles op het programma, zoals de populaire curlingwedstrijden. Die worden ook dit jaar georganiseerd door de JCI Het Groene Hart. De curlingcompetitie, altijd een groot succes, was dit jaar binnen tien uur helemaal volgeboekt. Maar er kan nog vrij gecurled worden.

Vrijwilligers gevraagd
Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook scholieren, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee.
De ijsbaan is op zoek naar extra vrijwilligers, die overdag op en rond de ijsbaan willen helpen en de schaatsuitgifte voor hun rekening nemen. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ijsbaanwoerden.nl.
Kijk op de website: www.ijsbaanwoerden.nl
of volg ons via Twitter @IJsbaanWoerden, Facebook of Instagram (ijsbaanwoerden).
Rotary op Wielen 2016
Ook volgend jaar weer ROW
Stichting Leergeld
Groene Hart